Hunger Games: Chystaný prequel připraví dosavadní režisér série

Hunger Games: Chystaný prequel připraví dosavadní režisér série | Fandíme filmu
Scholastic
Zobrazit další 2 obrázky
Jak se dostal prezident Snow k moci? To se dozvíme v připravovaném prequelu Hunger Games.

Dobrodružná teenage sága Hunger Games se 19. května 2020 dočká dalšího knižního přírůstku, když se v prequelu nazvaném The Ballad of Songbirds and Snakes spisovatelka Suzanne Collins zaměří na osudy prezidenta Snowa, tedy na příběh despotického záporáka ze světoznámé knižní trilogie. A jak se dalo čekat, studio Lionsgate už chystá filmovou adaptaci, přičemž na režijní sesli usedne Francis Lawrence (Constantine, Rudá volavka), což je chlapík zodpovědný hned za trojici snímků z "hladové" série (Vražedná pomsta, Síla vzdoru I, II). Ta popisovala odpor a posléze rebélii v dystopické Americe budoucnosti. Knižní předloha se díky celosvětové oblibě dočkala filmového zpracování, v němž si hlavní hrdinku Katniss Everdeen střihla charismatická Jennifer Lawrence a Snowa nestárnoucí Donald Sutherland. Nakonec vznikly čtyři filmy a série utržila takřka tři miliardy dolarů. 

Připravované "pokračování" se bude odehrávat celých 64 let před událostmi původní trilogie a detailně se zaměří na temné časy, které vedly k neúspěšnému povstání v Panemu. V centru dění bude Coriolanus Snow, jenž v mládí rozhodně nebyl tím tyranem, kterého známe z původní trilogie. Měli bychom jej poznat jako okouzlujícího, šarmantního a oblíbeného univerzitního studenta z privilegované rodiny, jenž nemá nouzi o přátele. Vyjma Lawrence se vrátí i producentka Nina Jacobson a oscarový scenárista Michael Arndt (Malá Miss Sunshine).

Zdroj: Collider

Foto: Lionsgate

Hunger Games

23.03.2012 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Hunger Games: Chystaný prequel připraví dosavadní režisér série | Fandíme filmu Hunger Games: Chystaný prequel připraví dosavadní režisér série | Fandíme filmu Hunger Games: Chystaný prequel připraví dosavadní režisér série | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest