Chaos: Daisy Ridley dostane vlastní Hunger Games

Chaos: Daisy Ridley dostane vlastní Hunger Games | Fandíme filmu
Disney
Lionsgate to po skončení Hunger Games a pádu Divergence pořád ještě zkouší s fantastikou pro mládež.

Jak se zdá, dystopické franšízy ještě neřekly své poslední slovo. Po (zatím) poslední části Hladových her a potupné demisi Divergence tu máme další společnost budoucnosti, která má svá vlastní pravidla. A pro změnu se bude natáčet podle úspěšné knižní série. Tu má tentokrát na svědomí americký autor Patrick Ness, jmenuje se Chaos (v originále Chaos Walking) a točí se především kolem masového čtení myšlenek. Studio Lionsgate tedy očividně chňaplo po šanci navázat na jízdu Hunger Games. Bude to ale až kasovní úspěch filmu, který rozhodne o tom, zda se budou adaptovat další části trilogie. Její první svazek, který nás uvede do života na kolonizované planetě Nový svět, nese název Hlas nože (The Knife of Never Letting Go).

Ovšem, abyste si zaručili úspěch takového díla, nesmíte vynechat klíčovou ingredienci, kterou jsou revoltující teenageři. Ani v tomto případě se na ně nezapomnělo, a tak mají tvůrci v čele s režisérem Dougem Limanem (Na hraně zítřka, Mr. & Mrs. Smith) napilno s hledáním těch nejlepších možných představitelů mladých vzbouřenců. Nyní si mohou udělat jednu velkou fajfku - našli totiž hlavní protagonistku v herečce Daisy Ridley, které se nedávno podařil raketový vzestup ke hvězdám v nejnovější epizodě Star Wars s podtitulem Síla se probouzí. Role v Chaosu by jí měla sednout dobře, když vezmeme v potaz, že bude mít nejspíše v popisu práce podobnou kombinaci akce a dramatických chvil jako právě v Hvězdných válkách.

Ridley má před sebou momentálně celou fůru nových projektů. Kromě dramatu The Lost Wife se upsala i romantické fantasy Kolma, která jí po Epizodě 7 umožní znovu hrát pod taktovkou J.J. Abramse. Nový díl Star Wars se bez ní také neobejde, a v případě pozitivního přijetí prvního dílu Chaosu se pro ni rýsují role v potenciálních pokračováních. Její diář tedy bude muset v blízké době ustát velkou, ale příjemnou zátěž. Co se týče situace za kamerou, byla před třemi lety, kdy padlo rozhodnutí o zfilmování příběhu, úplně jiná než nyní. Režie se měl chopit Robert Zemeckis (Muž na laně) a sepsání scénáře bylo na oscarovém Charliem Kaufmanovi (Anomalisa). V současnosti čítají řady štábu kromě Limana na režisérské stoličce také scénáristu Jamieho Lindena (nedávná Hra peněz). Zemeckis u projektu zůstane alespoň jako producent.

Synopse příběhu zmiňuje dva hlavní hrdiny. Kromě dívky Violy (Ridley) tedy zbývá obsadit ještě chlapce Todda, který se každý den musí potýkat s neutuchajícím hlukem myšlenek ostatních. Jednoho dne ale narazí na místo, kde je úplné ticho - což je nemožné. Nebo by mělo být, dle toho, co mu bylo odmalička vštěpováno. A máme tu další povinný znak žánru, kterým je boj proti těm nahoře.

Natáčení vypukne příští rok, datum premiéry ještě nebylo stanoveno. Jste zvědaví, jestli Doug Liman uspěje s uvedením nadějné hvězdičky mimo předalekou galaxii? S Haydenem Christensenem aka Anakinem Skywalkerem mu to před lety ve sci-fi propadáku Jumper příliš neklaplo. Je třeba ale říct, že teď má k ruce slibnější materiál, který by mu mohl s diváckou přízní hodně pomoct. Přikládáme fanouškovský trailer:

Knižní synopse: Planetu Nový svět kolonizuje malá skupina osadníků z nepřátelského Starého světa. Po mnoha letech dochází k nečekanému zvratu. Domorodí obyvatelé se vzbouří, zaútočí na osadníky a usmrtí všechny ženy. Muže a zvířata náhle napadne podivný vir, který umožňuje slyšet myšlenky ostatních. Uniknout se podaří jen nevzdělanému mladíkovi Toddovi, který si stihl vzít na cestu pouze ruksak, lovecký nůž, deník, ale hlavně to vůbec nejdůležitější – svého věrného psího přítele. Ostatní obyvatelé v čele s šíleným knězem ho však pronásledují a kvůli nebezpečnému viru nebezpečí stále narůstá. Tento nelibozvučný myšlenkový mrak se nazývá Hluk a projevuje se nejen zvukem, ale i obrazem. Nikdy vás nenechá na pokoji a žádná vaše představa a ani jeden váš plán tak nejsou soukromé. Todd objeví v Hluku jakousi „díru" a záhy zjistí, že žije v úplně jiném světě, než si dosud myslel. Postupně vychází najevo několik prazvláštních situací z minulosti a Toddova strastiplná cesta s armádou v patách se zdá jako nikdy nekončící příběh.

Zdroje: CBDB, Coming Soon

Chaos Walking

01.03.2019 | USA
Sci-Fi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest