Hunger Games: Dystopická bitva o život, která proslavila Jennifer Lawrence, dostane prequel

Hunger Games:  Dystopická bitva o život, která proslavila Jennifer Lawrence, dostane prequel | Fandíme filmu
Lionsgate
Spisovatelka Suzanne Collins chystá další Hunger Games a filmové studio Lionsgate potvrzuje, že bude u toho. Co nás v příběhu čeká?

Hunger Games patřily k jednomu z předních děl vlny dystopických sci-fi pro mládež, pomáhaly udělat hvězdu z Jennifer Lawrence a přispěly k výraznému ekonomickému posunu studia Lionsgate. Jenže poslední díl tu byl v roce 2015 a od té doby studio podobný hit nemělo. Je tak pochopitelné, že jednou za čas zástupci „Lví brány“ veřejně prohlásí, že rozhodně do budoucna chtějí ze světa Hunger Games připravit další filmy. A teď se přání manažerů konečně stávají skutečností.

Nakladatelství Scholastic společně se spisovatelkou Suzanne Collins oznámilo, že 19. 5. 2020 vyjde dosud nepojmenovaný prequel Hunger Games. Předseda studia Lionsgate Joe Drake souběžně uvedl, že se nemůže dočkat, až bude kniha vydaná. Studio s autorkou během psaní knihy komunikuje a těší se na to, až společně připraví filmovou adaptaci. Zda se na ní bude pracovat paralelně s přípravami knihy, anebo se začne adaptovat až po oficiálním vydání předlohy, to Drake neuvedl.

Román se bude odehrávat ve světě dystopického Panemu 64 let před událostmi trilogie Hunger Games, přesně řečeno by měl román začít během ceremoniálu, který vybírá účastníky pro historicky 10. Hladové hry. Collins o knize řekla, že v ní chce nastavit zrcadlo stavu pozemské přírody, tomu, jací jsme a co vnímáme jako nezbytné k přežití. Od války uplynulo deset let (trvají tzv. "Temné dny"), země se teprve pomalu staví na nohy a právě tohle období by podle spisovatelky mělo být úrodnou půdou k tomu, aby protagonisté románu mohli zápasit s otázkou vlastního lidství.

Kdo přesně by hrdinové měli být nebo co by v románu měli prožít, to zatím nevíme. Pokud by protagonistou románu opět měl být nějaký účastník Hladových her, tak by román nemohl být dvakrát překvapivý, protože až do událostí knižní trilogie vždy proběhly každé Hunger Games podle plánu, kdy všichni účastníci až na jediného vítěze zemřeli. Těžko říct, jak divácky (čtenářsky) atraktivní by bylo sledovat protagonistu, který v aréně zabije/přežije všechny soupeře a dokráčí k vítězství, nebo naopak při téhle snaze zemře. Doufáme tedy, že Collins nabídne nějaký neotřelý úhel pohledu na život v Panemu a Hladové hry budou jen kulisou v pozadí. Nebo myslíte, že by se 10. Hunger Games daly zpracovat nějak neotřele?

Zdroj: Cinemablend

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest