Harvey Weinstein: Po 23 letech v New Yorku mu hrozí 30 let v Kalifornii

Harvey Weinstein: Po 23 letech v New Yorku mu hrozí 30 let v Kalifornii | Fandíme filmu
Le Pacte
Harvey Weinstein by si měl obstarat elixír mládí, protože jinak se z vězení prostě nepodívá.

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Své o by o tom mohl vyprávět dříve úspěšný producent a nyní pravomocně odsouzený sexuální predátor Harvey Weinstein. Ten byl v únoru letošního roku uznán vinným ze znásilnění a sexuálního nátlaku z let 2006 a 2013 a odsouzen k trestu odnětí svobody ve výši dvacet let za sexuální napadení prvního stupně a na tři roky vězení za znásilnění třetího stupně. Trest si osmašedesátiletý Weinstein odpykává v nápravném zařízení východně od Buffala a jako bonus mu bylo na konci března diagnostikováno onemocnění COVID-19. Holt, spravedlnost někdy slepá je, jindy zase ne.

Aby toho nebylo málo, tak prokuratura v kalifornském Los Angeles vznesla minulý pátek proti Weinsteinovi další obvinění ze sexuálního zločinu. Tentokrát se jedná o sexuálně motivované napadení ženy v hotelu v Beverly Hills, k němuž mělo dojít v květnu 2010. Nové obvinění bylo přiřazeno k již existujícímu případu. Pakliže bude producent shledán vinným v plném rozsahu, tak mu hrozí více než třicetiletý trest odnětí svobody.

Skandál kolem jednoho z donedávna nejmocnější mužů v Hollywodu se stal rozbuškou pro iniciaci kampaně MeToo, během níž se začaly ženy po celém světě veřejně svěřovat se svými negativními zkušenostmi spojenými se sexuálním obtěžováním a násilím. Weinsteina obvinilo ze sexuálního nátlaku nebo znásilnění více než devadesát žen, leč většina z těchto případů je již promlčená. Producent obvinění systematicky popíral a tvrdil, že ženy s poměry s ním souhlasily.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest