Americký filmový producent Harvey Weinstein vyplatí odškodné ženám, které jej obvinily ze sexuálních útoků

Americký filmový producent Harvey Weinstein vyplatí odškodné ženám, které jej obvinily ze sexuálních útoků | Fandíme filmu
Vyplácet se budou desítky milionů, sám Weinstein přitom neschudne ani o dolar.

Tak to nakonec vypadá, že americký producent Harvey Weinstein vyvázne z obvinění ze sexuální útoků a znásilnění celkem pohodlně. Podle listu New York Times se Weinstein zavázal zaplatit obětem odškodné ve výši 25 milionů dolarů, což je zhruba 570 milionů korun. Týká se to většiny jeho údajných obětí. Logicky bude následovat stažení velké části žalob. Detaily dohody známé nejsou, avšak ví se, že 18 obětí si rozdělí 6,2 milionu dolarů, přičemž žádná z nich si neodnese více než půl milionu. Zhruba třicet hereček a bývalých Weinsteinových spolupracovnic či zaměstnankyň, které na něj v minulosti podaly žalobu pro sexuální napadení či zvrhlé chování, s dohodou souhlasí.

Přitom sám producent nezaplatí ze svého ani korunu, neboť odškodné budou vyplácet pojišťovny mající smlouvu s Weinsteinovými firmami. On sám nebude muset přiznat vůbec nic. Dohodu ještě musí posvětit soud. Sám Weinstein jakékoliv pochybení odmítá, ač skupina žen, které vystoupily jako jeho oběti (v níž můžeme nalézt třeba i hollywoodské hvězdy Salmu Hayek a Gwyneth Paltrow), čítá přes osmdesát žen. Některé z případů jsou desítky let staré, jiné se měly udát v nedávné době. Weinstein patřil k nejmocnějším mužům Hollywoodu. Založil studio Miramax a posléze producentskou společnost nesoucí jeho jméno.

Zdroj: NYTimes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest