Harvey Weinsten byl za sexuální zločiny odsouzen k 23 letům odnětí svobody

Harvey Weinsten byl za sexuální zločiny odsouzen k 23 letům odnětí svobody | Fandíme filmu
Soud rozhodl, že Weinstein odsouzený za sexuální napadení a znásilnění dostane vyšší možnou sazbu.

Minulý měsíc byl bývalý filmový producent Harvey Weinstein shledán vinným ze znásilnění a sexuálního napadení. Konkrétně 24. února jej porota shledala u soudu v New Yorku vinným ze dvou predátorských sexuálních napadení vůči herečce Annabelle Sciorra a znásilnění prvního stupně, kde obětí byla herečka a modelka Jessica Mann. Dnes se Weisten po několikatýdenním pobytu ve vazbě a nemocnici (problémy se srdcem) dostavil k soudu pro vynesení výše trestu. Server Deadline přinesl podrobnosti:

Před vynesením verdiktu promluvili žalobce, oběti, obhajoba i samotný Weinstein. Na jednu stranu zaznělo, jakým způsobem měl Weinstein zastrašovat oběti a vyhrožovat jim a jak jej další hollywoodské figury podržely, protože nechtěly riskovat finanční výsledky jednotlivých filmů. Obhajoba naopak tvrdila, že soud i porota podléhají tlaku veřejnosti a rozhodování neodpovídá tomu, jak se rozhoduje v obdobných případech u obžalovaných, kteří nejsou veřejně známí.

Sám Weinsten pronesl roztržitou tichou řeč, ve které projevil lítost nad celou situací a vyznal se z toho, že v minulosti asi měl věnovat méně času filmovému byznysu a více se soustředit na rodinu a bližní. Zároveň uvedl, že jednotlivé oběti považoval za své přátele, kterým pomáhal a dodal, že tisíce mužů jsou v současné době zmatené celou společenskou situací.

Nejvyšší newyorský soudce James Burke v pondělí zamítl žádost obhajoby, která pro Weinesteina požadovala minimální trest, vzhledem k jeho chabému zdraví a vysokému věku. Dnes Weinsteina odsoudil k odnětí svobody ve výši 20 let za sexuální napadení prvního stupně a na tři roky vězení za znásilnění třetího stupně. Celkem tedy 23 let odnětí svobody, které má Weinstein vykonat v souvislé návaznosti.

Zdroj: Deadline

Foto: By Georges Biard, CC BY-SA 3.0, Link

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest