The Batman představí nezkušeného hrdinu, režisér měl absolutní tvůrčí svobodu

The Batman představí nezkušeného hrdinu, režisér měl absolutní tvůrčí svobodu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Natáčení Batmana se zatím kupředu nehýbe, tak režisér Matt Reeves alespoň rozdal několik rozhovorů.

Režisér a scenárista Matt Reeves nového Batmana momentálně nemůže pobíhat po place a peskovat štáb a herce, jelikož natáčení bylo před několika týdny pozastaveno kvůli šíření onemocnění COVID-19. Točilo se ve Velké Británii, kde Reeves s rodinou po přerušení produkčních prací zůstal. V telefonickém interview pro deník New York Times se přiznal, že už se nemůže dočkat, až se kamery znovu rozjedou, ale současně si je vědom, že zdraví a bezpečí všech je nejdůležitější. Nicméně k Batmanovi řekl, že měl určitou vizi a požadoval od studia a producentů absolutní tvůrčí volnost. Uvědomoval si, že projekt musí v prvé řadě vydělat hromadu peněz, tudíž ona idea musí být pro hollywoodské hlavouny atraktivní. V prvé řadě chce uchopit postavu emocionálně, film by měl odrážet ideu lidskosti, přičemž příběh maskovaného strážce Gothamu hodlá vyprávět pomocí osobních metafor a odkazů k dění ve světě. Přesně takhle to studiu nadhodil s vědomím, že bude dost možná odmítnut. Nestalo se, studiu se vize zalíbila a Reeves začal s přípravami.

V rozhovoru pro server Nerdist Reeves uvedl, že netočí film o zrodu Batmana, ale příběh, který se bude ke kořenům odkazovat a vracet. Vždyť minulost každého z nás definuje, což platí i pro Netopýřího muže. Ten evidentně nebude mít v hlavě vše srovnané, bude řešit vlastní motivaci a snažit se povznést se nad určité okolnosti. Z Reevesových slov lze vyčíst, že se dočkáme hluboké emocionální a psychologické sondy do hlavy hlavního hrdiny a současně zřejmě kritiky soudobé společnosti skrze poukazování na patologické jevy typu korupce.

Když se Reeves ohlíží za dlouhou historií filmových Batmanů, tak je mu jasné, že celá řada z nich patří do zlatého fondu světové kinematografie. Kupříkladu Nolanovu trilogii označil za neuvěřitelnou a Burtonovu verzi za pozoruhodnou. On sám chce k tomuto dědictví také přispět osobitým a originálním pojetím. Dodal, že miluje Burtonův snímek Batman se vrací. Michelle Pfeiffer byla prý neskutečná. Oceňuje taktéž Nolanova Temného rytíře, brilantní výkon Heatha Ledgera a zobrazení onoho vnitřního boje, kterým si Bruce Wayne/Batman prochází.

V následujícím videu můžete zhodnotit, jak se povedly kamerové testy v případě Nolanovy trilogie a udělat si obrázek o tom, proč dostal před Cillianem Murphym přednost Christian Bale. Dole v galerii vám čekání na nové oficiální fotky ukrátí několik fanouškovských výtvorů.

Snímek režíruje Matt Reeves a má se odehrávat v době, kdy už je Bruce Wayne nějakou dobu Batmanem a řeší svůj další detektivní případ. Dle neoficiálních zvěstí se má děj odehrávat napříč městem Gotham, který už obývá celá řada klasických Batmanových protivníků. V hlavních rolích vystupují Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Andy Serkis, Jayme LawsonJohn Turturro, Peter Sarsgaard a Jeffrey Wright. Datum premiéry je stanovené na 25. června 2021.

Zdroj: NYTimes, nerdist I, II

Foto: Warner Bros.

Galerie: 4

The Batman představí nezkušeného hrdinu, režisér měl absolutní tvůrčí svobodu | Fandíme filmu The Batman představí nezkušeného hrdinu, režisér měl absolutní tvůrčí svobodu | Fandíme filmu The Batman představí nezkušeného hrdinu, režisér měl absolutní tvůrčí svobodu | Fandíme filmu The Batman představí nezkušeného hrdinu, režisér měl absolutní tvůrčí svobodu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest