Matrix 4 nebo The Batman pravděpodobně nestihnou původní termíny premiéry

Matrix 4 nebo The Batman pravděpodobně nestihnou původní termíny premiéry | Fandíme filmu
Warner Bros.
Rozsáhlý přehled hollywoodských natáčecích plánů, od Doctora Strange 2, až po příštího Šíleného Maxe. Hvězdám přestávají sedět harmonogramy. Čeká nás přeobsazování.

S tím, jak pandemie koronaviru uchvacuje svět, se postupně přerušuje natáčení očekávaných hollywoodských velkofilmů. V prvních chvíli, když byly produkce pozastaveny, se často hovořilo dvoutýdenní pauze. Při pohledu ze střední Evropy už od počátku tenhle odhad nepůsobil realisticky a teď se to potvrzuje. Magazín Variety od svých interních zdrojů slyší, že práce na většině trháků budou pokračovat v nejlepším případě v polovině května. V reálu se samozřejmě nebude točit do té doby, dokud některé z natáčecích středisek (Los Angeles, Atlanta, New York, Vancouver, Londýn, Sydney, Berlín…) nezruší zákaz shromažďování větších skupin, dokud do těch míst nebudou bez problémů létat aerolinky a dokud v řadě zemí nepřestanou platit přísná pravidla pro přechod hranic.

Potíže jsou podle Variety také s tím, že nejžádanějším hvězdám jako jsou Dwayne Johnson či Chris Pratt se pomalu blíží termín natáčení dalšího filmu, aniž by měly dokončený ten předchozí. Studia řeší, jak si s tím poradit. Pro představitele vedlejších rolí platí obdobný problém, tam se ale spíš předpokládá, že se bude hromadně přeobsazovat.

U Matrixu 4, The Batmana nebo Red Notice se začíná šeptat o tom, že pravděpodobně nestihnout původní termíny premiér. Složité projekty stojí a čas na dokončení se krátí. U filmů jako Uncharted nebo Petr Pan & Wendy, kde natáčení ani nezačalo, se rovnou počítá s tím, že se datum premiéry začne řešit teprve v momentě, kdy se filmy skutečně začnou točit.

Mission: Impossible 7 v původním termínu také uvidíme jen těžko, protože dle dostupných informací se děj z velké části měl odehrávat jednoznačně v Itálii, což se prý nedá příliš obejít. A jak víme, situace v Itálii je celosvětově vůbec nejhorší.

I když nikdo neví, kdy se cokoliv začne točit, probíhají stále alespoň ty části příprav, které lze řešit na dálku. Například se tak připravuje další film ze světa Šíleného Maxe, který by se měl točit příští rok, nebo Doctor Strange in the Multiverse of Madness, který údajně stále doufá, že začne točit v červnu. Nicméně, budoucnost Marvelu jsme včera podrobně rozebírali v samostatném článku a vzhledem k provázanosti celého Marvel Cinematic Universe nezní příliš pravděpodobně, že by Doctor Strange mohl být uvedený v původním termínu, pokud úzce navazuje na kterékoliv předchozí marvelovské příběhy, které se dost možná nestihnou včas dokončit.

Situace je v tuhle chvíli živá a nikdo v Hollywoodu není o moc moudřejší, než zbytek světa. O dalším vývoji vás nadále budeme informovat.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest