Predator: Režisér Zjizvené tváře chystá thriller inspirovaný Weinsteinovými skandály

Predator: Režisér Zjizvené tváře chystá thriller inspirovaný Weinsteinovými skandály | Fandíme filmu
Le Pacte
Brian De Palma nabídl informace o svém chystaném projektu vystaveném na pozadí skandálů hollywoodského producenta.

Byly doby (a nejsou zase tak vzdálené), kdy byl Harvey Weinstein jedním z nejmocnějších můžu v Hollywoodu. Filmový producent byl někým, kdo nechyběl na žádné větší akci nebo předávání cen, přátelily se s ním celebrity...jednoduše šlo o jedno z nejzvučnějších jmen ve filmové branži. 

Ale ani někomu takovému neprojde vše. Harvey je jednou z nejvýraznějších tváří, které smetla vlna sexuálních skandálů. Více než 80 žen obvnilo Weinsteina z obtěžování a producent byl obžalován z několika znásilnění a dalších trestných činů. Kromě toho byl jeho případ jedním z prvotních spouštěčů kampaně #MeToo.

Dalo se předpokládat, že tohle temné zákulisí Hollywoodu dříve nebo později zaujme filmaře a stalo se. Pokud pomineme různé narážky v komediálních pořadech a různých seriálech, tak v minulosti bylo oznámeno také to, že režisér kultovní Zjizvené tváře Brian De Palma připravuje projekt, který se právě na Weinsteina zaměří. 

Nicméně nějakou dobu se neobjevily žádné nové informace. Teď na Benátském filmovém festivalu Brian o filmu promluvil:

"Protože roky střídavě pracuji v Hollywoodu, nemohlo mi uniknout, že dochází ke zneužívání žen. A jako režisér, který neustále pracuje s ženami, jsem se stal velmi citlivým k tomu, jak se s ženami během natáčení zachází. Takže jsem vnímal určitě věcí, které se odehrávaly během éry Harveyho Weinsteina a je to zajímavý příběh k odvyprávění. Navíc mám rád napínavá dramata a dal jsem dohromady scénář, který je částečně založen na některých skutečných případech, o kterých informovaly New York Times. Ale v podstatě se jedná o thriller, který se odehrává na historickém pozadí."

Jak tedy sami můžete vidět, Weinstainovo chování dá chystanému příběhu pozadí, ale nepůjde o klasický historický či životopisný film, který by se Weinsteinem zabýval přímo. Zdá se tak, že scénář (nebo jeho prvotní verze) k filmu, který se podle producenta Saïda Ben Saïda bude jmenovat Predator, je hotov. Což je samozřejmě důležitý krok, ale nejde o jasnou záruku toho, že se kamery rozjedou v blízké budoucnosti. A zatím není jasné, kdy k tomu mělo dojít, stejně tak nebylo oznámeno datum premiéry. 

Titulní fotka náleží k dokumentárnímu filmu Untouchable, který se zaobírá Weinsteinem přímo.

Zdroj: Reuters (skrze Deadline)

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest