Box Office: Pixar přináší propadák roku

Box Office: Pixar přináší propadák roku | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 4 obrázky
Legendárná animované studio se vytasilo k finančně nejhorším filmem jejich katalogu. Koronavirus na to neměl žádný vliv.

Hlavní novinkou víkendu je animák Frčíme od Pixaru. Původní příběh o sourozencích z fantastického světa, kteří se snaží zachránit svého otce a najít k sobě cestu, odstartoval s nuznými 40 miliony dolary a globálním úhrnem 68 mega. To je bezkonkurenčně nejnižší debut pixarovky všech dob a jakkoli vysoká výdrž nemůže takhle malé číslo spasit. Film stál 200 milionů a není v žádném případě špatný. Recenze solidní, šuškanda se stihla vybudovat a marketing nikde neklopýtnul. Divákům prostě asi nepřišlo, že film je událost a tak zůstali doma.

Druhým slabým startem si musí znovu projít Warneři, kteří nasadili poctivé drama Cesta zpátky o alkoholikovi Benu Affleckovi, který najde vykoupení coby kouč basketbalového týmu. S 8,5 milionu nejde o mizerný debut, ale film musí dohnat rozpočet 21 mega a to nebude tak přímočaré, jak bychom byli jinak u podobných filmů zvyklí.

Focus Features pak rozšířily barevné dobové drama Emma do 1565 kin a utržily 5 milionů dolarů. Film tak má po 17 dnech nenápadného promítání v omezeném počtu kin skoro 7 milionů. Do amerických kin se dostal i indický akčňák Baaghi 3, ale ani tenhle nebyla kdovíjaká událost a utržil z 265 kin 142 000 dolarů. V Indii se mu daří samozřejmě lépe, ale žádné rekordy tentokrát nepadají. 

Sony rozšířilo dramedii Greed do 596 kin. Steve Coogan ve snímku hraje fashion mogula a kritici se shodnou, že obsazení zachraňuje trochu suchý pokus o satiru. Bude z toho jen nějakých 200 000 dolarů. Určitě palec nahoru, že se Sony rozhodlo film zprostředkovat co nejvíce divákům, ale moc z toho nekouká.

Distributor A24 potom odstartoval s vysoce ceněným dobovým dramatem First Cow o kuchaři, který se spřátelí na začátku 19. století s asijským lovcem kožešin. Recenzenti mluví o filmu jak kdyby byl od nějaké režisérské legendy a vděčná fanouškovská základna, která si oblíbila i předlohu, nechala v kinech hezkých 96 000 dolarů.

Coronavirus jinak neměl v USA zatím žádný zásadní dopad na diváckou návštěvnost a aktuální filmy v kinech neprodělaly žádné obří propady. Neviditelný ztratil 47 % diváků a má ve druhém víkendu 15 milionů. Ze Států tedy máme už 53 milionů a globálně 98 mega. Mohlo by z toho být až 80 milionů dolarů v USA, což bude zhruba podobná tržba jako měla Cruisova Mumie, akorát ta nestála 7 milionů, ale 125 mega. Ježek Sonic má ve čtvrtém víkendu 8 milionů a se 140 miliony ve Spojených státech je kousek od 144 milionů Detektiva Pikachu a titulu nejúspěšnějšího videoherního filmu v amerických kinech. Globálně jsme na 295 milionech. Z Číny mohlo přijít taky pár hezkých milionů a možná bychom i spekulovali o možném svržení Warcraftu, ale bohužel. Čínská kina jsou zavřená. Nicméně k úspěchu je nakonec Ježek nepotřeboval. 

Volání divočiny má ve třetím víkendu 7,2 milionu a opakujeme se, když říkáme, že by to byl solidní hit, kdyby to všechno nestálo tak velké peníze. V Americe jsme na 58 milionech a globálních 99 mega. Mizerové navždy jinak konečně dali z Ameriky 202 milionů, čímž se stali prvním lednovým filmem, který to zvládl. Celosvětově má akční trojka 415 mega a jenom jediný v lednu nasazený film, Kung Fu Panda 3, utržil globálně víc (519 milionů). Těsně pod dvoustovkou globálně je další velký průšvih tohoto roku, Birds of Prey. Komiksovka má stále jen 82 milionů doma a 196 mega celosvětově. 

Zdroj: Forbes

Galerie: 5

Box Office: Pixar přináší propadák roku | Fandíme filmu Box Office: Pixar přináší propadák roku | Fandíme filmu Box Office: Pixar přináší propadák roku | Fandíme filmu Box Office: Pixar přináší propadák roku | Fandíme filmu Box Office: Pixar přináší propadák roku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest