Hrozí dalším filmům odložení premiéry kvůli koronaviru?

Hrozí dalším filmům odložení premiéry kvůli koronaviru? | Fandíme filmu
Odklad Bonda zaskočil všechny. Reagují nějak ostatní studia?

Filmový svět se otřásá v základech a na vině je přirozeně epidemie koronaviru. Překvapivý odsun premiéry nejnovější bondovky budiž toho jasným důkazem. Nabízí se tedy otázka, zda nás čeka odklad dalších filmů. Inu, momentálně těžko soudit, ovšem dle situace v Evropě, ve Spojených státech a v Asii lze čekat další komplikace. Kolabující trhy v Jižní Koreji, na Tchaj-wanu, Filipínách, v Hong Kongu a Číně naznačují, že některá studia budou muset důrazně zvážit uvedení některých očekávaných bijáků.

Disney v současné době nehodlá měnit datum premiéry marvelovky Black Widow, tudíž stále počítá s uvedením do kin 1. května 2020. Taktéž Universal zatím nenaznačil, že by chtěl pozdržet akční taškařici Rychle a zběsile 9, která má vtrhnout na plátna kin 22. května 2020. Na druhou stranu řada insiderů z distribuční sféry zaslechla, že Disney má případně plán, jak se se situací vypořádat. Údajně by mohl přesunout origin se Scarlett Johansson v hlavní roli až na 6. listopadu 2020, což byl původně slot určený pro Eternals. Ti by se pak představili filmovým fanouškům až v roce 2021. Studio ovšem popírá, že by tuto variantu reálně zvažovalo, leč taková reakce se dala čekat.

Warneři též mají co řešit. Zatím se z hlediska jejich schématu prý nic nemění. Scoob! by měl otevřít 15. května 2020 a komiksovka Wonder Woman 1984, do níž se vkládají mohutné finanční naděje, by měla dorazit dle plánu 5. června 2020. Rovněž další dobrodružství SpongeBoba by nemělo měnit datum premiéry.

Jak to doopravdy bude, to napoví až čas a vývoj situace. Současně se uvidí, jak se zadaří březnovým filmům, jako například Disneyho Frčíme, Tichému místu 2 od studia Paramount a též historickému velkofilmu Mulan (též Disney). U těchto snímků se již uskutečnily přesuny v některých regionech (Asie), leč ve Spojených státech by měly vstoupit do kin dle plánu. Nutno zdůraznit, že doposud nebylo uzavřeno ani jediné americké kino a lidé do multiplexů nadále chodí. A americká kina stále Hollywoodu vynášejí ve většině případů největší část příjmů.

Pakliže by se některé sloty uvolnily (Black Widow, F9), byly by zřejmě zaplněny méně nákladnými produkcemi jako jsou horory či komedie. V tomto duchu zabral Bondův spot animák z dílny Dreamworks Trollové: Světové turné, který se přesunul ze 17. dubna na 10., čímž se stal de facto jediným větším titulem v daném týdnu a zbavil se "rodinné" konkurence jménem The Secret Garden. Naopak se ale bude muset poprat s druhým týdnem promítání dvojky Králíčka Petra.

Situace je nejistá a až další dny a týdny napoví, zda budou studia donucena hýbat s termíny v kalendáři.

Zdroje: Deadline, ScreenRant

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest