Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger

Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
S účastí Schwarzeneggera ve druhém Predátorovi se počítalo. Proč to neklaplo?

Kdo by si nepamatoval prvního Predátora, v němž Arnold Schwarzenegger coby Alan "Dutch" Schaefer bojoval s nebezpečným vesmírným lovce někde v hloubi neprostupné džungle. Legendární akční scífko režiséra Johna McTiernana patří i dnes v rámci žánru k tomu nejlepšímu, co kdy vzniklo. Současně byl Predátor jedním z mnoha hitů, které rakouský svalovec v osmdesátých letech natočil. Měl za sebou kupříkladu Barbara Conana, Terminátora nebo Komando. Nabízí se však otázka, proč se neobjevil v pokračování z roku 1990, které sice nedosahuje kvalit jedničky, leč pořád se jedná o solidní akční zábavu.

Fanoušky tehdy mrzelo, že Schwarzenegger nebyl součástí dvojky. Danny Glover sice odvedl slušnou práci, ovšem Arnold je prostě Arnold. Ještě více překvapivé bylo, že neměl ve filmu alespoň cameo. I to by se počítalo. Nicméně nestalo se a důvodů bylo hned několik.

Původní scénář počítal s "Dutchem", jenž měl velet týmu sestavenému za účelem chycení Predátora řádícího v ulicích Los Angeles. Bohužel, Schwarzenegger neměl o návrat zájem. Nelíbil se mu scénář a zejména přenesení zápletky z džungle do města. Taktéž měl problém s tím, že by byl v rámci filmu upozaděn a navíc vykreslován v poněkud negativním světle. Nerozuměl si ani s režisérem Stephenem Hopkinsem. Nakonec byl scénář přepsán, postavy byly více upraveny a jeho následovníkem se stal Gary Busey coby Peter Keyes.

Po letech se k absenci Schwarzeneggera vyjádřil i producent filmu John Davis. Uvedl, že vyjma rozporů ohledně podoby filmu sehrála důležitou roli i finanční stránka věci. Arnie totiž požadoval za svoji účast o 250 tisíc dolarů víc, než mu bylo nabídnuto. Je tedy možné, že kdyby producenti zaplatili požadovanou sumu, rodák z rakouského Thalu by kreativní neshody nějak překonal. Nestalo se a frančíza se musela obejít bez něj. V minulosti Schwarzenegger opakovaně dal najevo, že je zklamán z toho, kam se série posunula. A asi nikdo nemůže rozporovat, že predátor už nikdy nebyl v takové formě, jako v roce 1987.

V džungli přistane kosmická loď, na jejíž palubě je dokonale vybavený mimozemský nimrod. Lovnou zvěří se pro něj stávají nejen dravci obývající džungli, ale také lidé. To je prolog slavného filmu, který je oblíbenou žánrovou kombinací akčních příběhů o amerických komandos, hororu a SF. Oddíl pod vedením zkušeného majora Dutche Schaefera je vysazen na nepřátelském území, kde má uprostřed džungle vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů. Po úspěšně provedené akci se však američtí vojáci musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. Džungle se mění v past, z níž není úniku a američtí hrdinové poprvé v životě poznávají, co je to strach.

Zdroj: ScreenRant

 

Predátor 2

20.11.1990 | USA
Akční, Sci-Fi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 10

Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu Predátor 2: Proč se nevrátil Arnold Schwarzenegger | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest