Le Mans '66: Závodní drama s Balem a Damonem vystartovalo prudce za Oscary

Le Mans '66: Závodní drama s Balem a Damonem vystartovalo prudce za Oscary | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Film změnil český název. Podle prvních reakcí se máme těšit na další skvělý film ze závodního prostředí. 

Novinka režiséra Jamese Mangolda (Logan) přifrčí do českých a slovenských kin v listopadu, ale už si začala dláždit cestu k oscarovým ambicím, kterou lemují hodně nadšené první reakce. Životopisný závodní film o souboji Forda s Ferrarim, který změnil český název z Na plný plyn na Le Mans ´66 si totiž odbyl projekci minulý pátek na filmovém festivalu Telluride v Coloradu.

Reakce mluví o zábavném a vzrušujícím snímku, který v sobě nese vášeň a přátelství. Je o odložení ega a vzájemném posunování za hranice našich limitů. Objevují se i taková superlativa, že je to úžasný, perfektní film v každém ohledu. Měli bychom tomu věřit? Objevuje se samozřejmě i kritika: Le Mans ´66 má sto padesát dva minut, což není krátká stopáž, takže podle některých novinářů je film pocitově opravdu hodně dlouhý. Začátek se navíc prý vleče, ale pak už vyprávění nesundává nohu z plynu až do cíle.

Slovy chvály se nešetří na herecké obsazení v čele s Mattem Damonem a Christianem Balem, mezi nimiž prý funguje na plátně dokonalá chemie a speciálně Bale má být vynikající jako vždy. Uvidíme, jestli z toho nebude koukat další oscarová nominace. Tu by mohl získat jak samotný film, tak režisér i scenáristé. Závodní sekvence jsou podle všeho senzační, takže si budou fanoušci aut vrnět blahem.V technické stránce to vyhrává na plné čáře namixovaný zvuk, a pak střih. I kamera by mohla zabodovat v oscarové kategorii, takže to vypadá, že celý film skvěle šlape. Všechno to zní dobře, ale vlastní názor si uděláme až v listopadu. 

Na motivy skutečných událostí se bude odvíjet příběh exentrického týmu amerických inženýrů a designérů vedený vizionářem automobilového průmyslu Carrollem Shelbym. Společně s britským závodníkem Kenem Milesem jsou pověřeni Henrym Fordem II postavit závodní sporťák s takovým potenciálem, který má trumfnout vozy Ferrari na Mistrovství světa 1966 v Le Mans. Tím autem by nemělo být žádné jiné než slavný Ford GT40. V českých a slovenských kinech bude snímek uvedený 14.11.2019.

Zdroje: Latestly, Deadline

Galerie: 7

Le Mans '66: Závodní drama s Balem a Damonem vystartovalo prudce za Oscary | Fandíme filmu Le Mans '66: Závodní drama s Balem a Damonem vystartovalo prudce za Oscary | Fandíme filmu Le Mans '66: Závodní drama s Balem a Damonem vystartovalo prudce za Oscary | Fandíme filmu Le Mans '66: Závodní drama s Balem a Damonem vystartovalo prudce za Oscary | Fandíme filmu Le Mans '66: Závodní drama s Balem a Damonem vystartovalo prudce za Oscary | Fandíme filmu Le Mans '66: Závodní drama s Balem a Damonem vystartovalo prudce za Oscary | Fandíme filmu Le Mans '66: Závodní drama s Balem a Damonem vystartovalo prudce za Oscary | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest