Hobit: Různé verze a kterou vybrat

Hobit: Různé verze a kterou vybrat | Fandíme filmu
Hobit se bude u nás promítat v celé škále různých obrazových a zvukových formátů. Pokud jste se ještě nerozhodli, jak Hobita uvidíte, pomůžeme vám s výběrem. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE 2: Od čtvrtka 20. 12. můžete v pražském kině Premiere Cinemas vidět Hobita každý den od 18 hodin v kombinaci 48 FPS + Dolby Atmos. Bohužel pouze s dabingem, ale pokud chcete vyzkoušet nové technologie, můžete tak alespoň učinit najednou a ušetřit peníze.

AKTUALIZACE: Omlouváme se společnosti Cinema City a všem divákům, 3D Hobita půjde vidět v původním znění i mimo IMAX. Slovanský dům v Praze a Velký špalíček v Brně promítají 3D Hobita v původním znění bez titulků.

Většina z vás už má pravděpodobně vstupenky na Hobita koupené, nicméně teprve počátkem tohoto týden bylo definitivně rozhodnuto, v jakých podobách u nás bude film k vidění, a následující řádky tak konečně mohou být vyčerpávající.

Hned na počátek je třeba uvést, že jakékoliv „speciální“ projekce budou k dispozici pouze a jedině v Praze, všude jinde jsou k dispozici pouze dvě základní verze (nebo jedna z nich), a to 2D s titulky a 3D s dabingem. Jak už jsem psal v recenzi, dabing filmu nehorázně ubližuje a 3D není špatné, ale ani nikterak výjimečné, takže pokud jste mimopražští a máte možnost vidět Hobita ve 2D s titulky, určitě tak učiňte!

V Praze už je výběr podstatně veselejší. Drtivá většina kin promítá pouze dvě výše uvedené varianty, ale hned tři kina nabízejí něco extra. Nejprve je tu IMAX na Floře, kde jako na jediném místě v republice můžete vidět Hobita ve 3D v původním znění s titulky, navíc 3D v IMAXu vypadá vždycky lépe, než v běžných kinech. Velkým bonusem je také promítání prologu ke sci-fi Star Trek Into Darkness, který je připojený k projekcím v 10:00 a ve 20:00.

Pouze dvě kina v české republice pak vysílají Hobita v obrazovém formátu, v jakém Jackson film natočil – tedy se snímkovou frekvencí 48 FPS. Pokud jste na potenciální technologii budoucnosti zvědaví, musíte se vypravit do Slovanského domu, nebo do hostivařského Premiere Cinemas. Bohužel, HFR projekce jsou promítány pouze s českým dabingem.  V Premiere Cinemas navíc můžete vidět další technickou novinku. Titulkvaný Hobit zde bude promítán v jenom sále také ve zbrusu novém zvukovém formátu Dolby Atmos, kterému se také přezdívá „3D zvuk“, protože oproti starému známému 7.1 má Atmos hned 24 kanálů a reproduktory jsou rozsety i po stropě. A pokud vydržíte do příštího týdne (Premiere cinemas se domnívá, že zhruba do 20. 12.), získá Hostivař i kopii, která kombinuje HFR (48 FPS) a Dolby Atmos. V tomto případě však bohužel česky dabovaný. 

Jak sami vidíte, ultimátní kopii (48 FPS, původní znění, Dolby Atmos) byste v České republice hledali marně, ale možnosti otestovat nové technologie existují, tak jich neváhejte využít, ať o všech těch snímcích a reproduktorech navíc můžeme vášnivě diskutovat!

V o něco lepší situaci jsou naši slovenští čtenáři. U našich východních sousedů by mělo mít kopii v HFR všech deset poboček sítě CineMAX a snad dokonce i v původním znění s titulky. Příliš nerozumí tomu, jak je možné, že na menším trhu to jde a u nás ne, nicméně Slovákům každopádně budiž přáno. Zítra se tu všichni sejdeme a začneme si o nových technologiích internacionálně referovat, co říkáte?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest