Hobit: První fotky z dvojky a trojky

Hobit: První fotky z dvojky a trojky | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Premiéra Neočekávané cesty je teprve za týden, ale už teď se rozjíždí promokampaň na obě pokračování. Co o dalších filmech prozradili tvůrci?

Hobit: Neočekávaná cesta je za rohem. Většina z vás ho pravděpodobně uvidí už nadcházející čtvrtek, zahraniční kritici Hobita už dokonce viděli minulý týden (shrnutí toho podstatného z jejich názorů najdete zde). Krom zahraničních ohlasů vychází samozřejmě také celá řada audiovizuálních materiálů, které se nám snad pro vás podaří do premiéry posbírat a navršit na pořádnou hromadu. Nicméně světe div se, i když drtivá většina světa ještě neviděla ani první část, Warner už vypustil obrázek z druhé i třetí části!

Z druhé části, nazvané v originále The Desolation of Smaug (Šmakova pustina) jsme dostali fotku Bilba, který se se zděšeným výrazem plazí po hromadě zlata, a pravděpodobně zrovna sleduje hrozivého draka Šmaka. Pokud jste Hobita četli už dávno, matně si vybavujete, že konfrontace s drakem je cílem knihy a máte tudíž pocit, že na podobný výjev je ve druhém filmu brzy, spoluscenáristka Philippa Boyens vás vyvede z omylu. Dle jejích slov je drak „ohromná, překrásná a úžasná součást příběhu, ale není to konec“. Ten přijde teprve s bitvou pěti armád, jež bude vyvrcholením třetího filmu s podtitulem Tam a zase zpátky.

Tu bude Jackson z větší části teprve natáčet počátkem příštího roku a z jejího předvečera dost možná pochází třetí fotka, na které se shledávají Orlando Bloom a Luke Evans. Orlando Bloom si v pozdějších filmech hobití trilogie (pravděpodobně už ve druhém) zopakuje roli Legolase, kterého byste v knižní předloze hledali marně, nicméně důležitou postavou knižního Hobita je elfský král Thranduil, Legolasův otec, a tak se filmaři rozhodli, že není důvod, proč by se starý známý nemohl na dvoře svého otce mihnout. Notně rozšířená je oproti předloze také postava Barda Lučištníka (Evans), který se v knize událostem tak říkajíc připletl do rány, zatímco ve filmu ho hodlají filmaři na základě Tolkienových náznaků patřičně rozkreslit.

Co vy na to? Patříte mezi odpůrce rozšiřování předlohy? Nebo vám to nevadí? A už máte koupené lístky do kina? 

Zdroje: EW I, EW II

Galerie: 2

Hobit: První fotky z dvojky a trojky | Fandíme filmu Hobit: První fotky z dvojky a trojky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest