Některé budoucí DC filmy nemusí být vůbec uvedeny v kinech

Některé budoucí DC filmy nemusí být vůbec uvedeny v kinech | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Válka streamu začíná a jednotlivé společnosti do ní hodlají vstoupit s pořádnou artilerií. Kolik miliard v nejbližší době do nového obsahu nateče?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Konkurence tak musí chtě nechtě soupeřit i v téhle oblasti. Disney na to jde tak, že diváci na Disney+ dostanou exkluzivně hity, které nedávno viděli v kinech a přímo pro Disney+ vznikají snímky pro celou rodinu podle známých značek (hraná verze Lady a Trampa), které ke službě krví upíší domácnosti s dětmi. Také Warner tu a tam na HBO Max odloží nějaký film, kterému prostě v kinech nevěří (přesunula se sem například Superinteligence – sci-fi komedie s Melissou McCarthy, od které nikdo nečeká nic dobrého), ale vedle toho se musí předvést.

Současně prý počítá s tím, že ročně musí na službu dodat 8-10 exkluzivních titulů, které nikde jinde nepůjde vidět a mají to být nejen menší projekty, ale i jednoznačné velkofilmy za stovky milionů. Studio má podepsané dlouhodobé smlouvy se zkušenými tvůrci, jako jsou J.J. Abrams (Star Wars, Star Trek, Lost…) či Greg Berlanti (Arrowverse, Já, Simon) a hodlá jejich služeb pro HBO Max využít. A prý je pravděpodobné (i když tady není zcela zřejé, zda je to domněnka Variety, nebo informace od jeho interních zdrojů), že se na službě objeví i DC filmy, které před tím nebudou uvedené v kinech.

Bylo by to jedině logické. Disney na superhrdiny od Marvelu láká a láká na ně ve filmové kvalitě – série jako Hawkeye budou mít filmový rozpočet. Warner si rozhodně na HBO Max nevystačí s druholigovými seriály, které dosud produkoval pro umírající službu DC Universe, či malou stanici The CW. DC superhrdinů je navíc nepřeberné množství a všichni se do kin dostat nemůžou, takže proč nevyužít volný prosto na HBO Max – jen si vzpomeňte na všechny ty rozdělané filmové projekty, které se zatím nepřiblížily realizaci, protože Warner zkrátka soustředí každoročně pozornost na několik málo favoritů. A už kdysi dávno se mluvilo o tom, že by Warner rád zkusil točit i komiksovky s nižším rozpočtem. Joker potvrdil, že to jde, takže pokud by obdobný projekt na manažery z Warneru působil o něco méně atraktivně, nemusí jej hned šmahem zamítnout, stačí jej poslat na HBO Max.

Budoucnost streamování zkrátka ještě bude divoká a společnosti se budou předhánět v tom, aby se popraly o naše zlaťáky. Máte už teď představu, kolik maximálně jste si ochotní měsíčně platit obdobných služeb?

Zdroje: Variety I, II, III, IV

« Předchozí kapitola

Galerie: 6

Některé budoucí DC filmy nemusí být vůbec uvedeny v kinech | Fandíme filmu Některé budoucí DC filmy nemusí být vůbec uvedeny v kinech | Fandíme filmu Některé budoucí DC filmy nemusí být vůbec uvedeny v kinech | Fandíme filmu Některé budoucí DC filmy nemusí být vůbec uvedeny v kinech | Fandíme filmu Některé budoucí DC filmy nemusí být vůbec uvedeny v kinech | Fandíme filmu Některé budoucí DC filmy nemusí být vůbec uvedeny v kinech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest