Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+

Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Seznamte se s novým přímým konkurentem Netflixu.

Apple dnes oznámil celou řadu novinek. Většinou z nich byly nové služby nebo změny těch stávajících. Nás nejvíc zajímá služba AppleTV+, tedy něco jako „nový Netflix od Applu“, když to hodně zjednodušíme. Společnost s nakousnutým jablkem ve znaku už delší dobu pracovala na celé řadě nejrůznějšího video obsahu, a teď oficiálně oznámila, co vlastně chystá a jak nám to naservíruje.

Ze všeho nejdřív Apple upraví svou aplikaci Apple TV. Nová verze bude dostupná od května na víc a víc zařízeních a postupně ve více než stovce zemí. Vedle zařízení od Applu bude aplikace fungovat také na smart televizích největších výrobců (Samsung, LG, Sony...), na zařízeních jako Roku či Fire TV a jestli jsem to dobře pochopil, tak i na Playstationu a dalších konzolích. Během prezentace to nevypadalo, že by aplikace byla dostupná pro Android nebo Windows, takže jestli streamujete na PC nebo prostřednictvím Chromecastu, tak to vypadá, že v tuhle chvíli smolík pacholík.

Co vylepšená verze bude umět, krom toho, že bude dostupnější? Nejzajímavější je na ní to, že pod sebe sdružuje poměrně velké množství služeb, jako jsou HBO GO, Amazon Prime, iTunes apod. Takže když hledáte nějaký konkrétní pořad, tak už nemusíte jako blázni projíždět jednu aplikaci za druhou, nebo se vedle sledování zařízení ještě koukat na internet, ale v jedné aplikaci prostě současně prohledáte všechny služby, které si platíte. Zároveň nepřijdete o funkce jako doporučení podobných pořadů, přeskakování úvodní znělky apod. Největší problém aplikace je v tuhle chvíli v tom, že nepodporuje Netflix – vůbec největší streamovací službu, takže minimálně ten pořád budeme muset používat zvlášť.

Apple slibuje, že do AppleTV postuně zařadí i různé lokální služby, takže by tam časem teoreticky mohla být třeba O2TV. Apple TV je samozřejmě bez reklam a šikovné je, že libovolný pořad umožňuje stáhnout offline do vašeho zařízení, takže si na cestu do vlaku pohodlně připravíte celou řadu oblíbeného seriálu a nemáte problém s daty nebo hledáním životaschopné wifiny. Samozřejmě je otázka, jak tohle všechno bude fungovat v praxi, ale minimálně na prezentaci to působilo celkem životaschopně. Kdyby bylo nejhůř, tak samotná existence modernizované aplikace může vyprovokovat k zlepšovákům konkurenci a to není nikdy na škodu.

Celý filmový svět od dnešní prezentace čekal především oznámení a představení služby Apple+. Ta nabídne přímo originální obsah vyrobený exkluzivně pro tuhle novou streamovací službu. V minulosti se objevily nepotvrzené zvěsti, že pro uživatele Apple Hardwaru by mohla být zdarma, ale spekulace o ceně asi teď nechme stranou, jen těžko se může předplatné výrazně lišit od konkurence. Netflix u nás jde pořídit od 200 Kč měsíčně, Amazon Prime od 150 Kč, HBO GO dokonce od 130 Kč. Podstatné je, že služba má být spuštěná někdy na podzim, půjde tím pádem do přímého souboje s Disney+. Nový obsah by měl přibývat denně, přičemž Apple slibuje celovečerní filmy, dokumenty, pořady pro děti i seriály. V tuhle chvíli se chlubí především seriály, což je logické. Netflix začínal podobně. Seriály jsou často výrobně levnější než drahé velkofilmy, kterými lze zhýčkané diváky opravdu zaujmout a dávají uživatelům mnoho zábavy najednou, takže je snazší ukázat jejich užitnou hodnotu.

Apple neponechal nic náhodě, a tak prezentaci pořadů spustil umě sestříhaným videem o síle vyprávění, ve kterém vystoupila řada zásadních tvůrčích osobností. Přímo na pódiu potom vystoupili Steven Spielberg, J.J. Abrams, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Jason Momoa nebo Kumail Nanjiani. Apple v rychlosti představil také některé ze seriálů první vlny, které nabídne.

Spielberg chystá sci-fi antologii Amazing Stories, která začne příběhem o pilotovi, co z druhé světové války záhadně vletí do současnosti. Reese Witherspoon, Jennifer Anniston a Steve Carell se ujali hlavních rolí v The Morning Show – komediálním dramatu o pracovních vztazích mezi muži a ženami, z prostředí ranních zpráv. Hodně zajímavě působí See od Stevena Knighta, s Jasonem Momoou v jedné z hlavních rolí. Sci-fi série nás zavádí do postapokalyptického světa, kde jsou všichni po staletí slepí a podle toho se také lidská společnost vyvinula. Kumail Nanjiani se v komediální sérii Little America zaměří na obyčejné příběhy imigrantů, ve kterých chce bořit mýt o mezilidských rozdílech. J.J. Abrams spolu se zpěvačkou Sarou Bareilles chystá romantickou komedii Little Voice, o mladé ženě, která se hudebně snaží prosadit v New Yorku. A Oprah Winfrey oznámila dvě dokumentární série o sexuální obtěžování a psychickém zdraví.

Tak co na to říkáte. Jste minimálně zvědaví co AppleTV+ ještě nabídne a jaké budou její filmy a seriály? Rozhodně bude zajímavé sledovat, jakým způsobem příchod nového hráče s bezednými kapsami zamíchá se streamovacím trhem a filmovým průmyslem jako takovým.

Galerie: 14

Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu Apple oznámil svou streamovací službu Apple TV+ | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest