X-Men: Podle Olivie Munn tvůrci ani pořádně neznali komiksy

X-Men: Podle Olivie Munn tvůrci ani pořádně neznali komiksy | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 5 obrázků
Herečka byla nemile překvapena z toho, že dva hlavní tvůrci nebyli zrovna zkušení, pokud jde o komiksové předlohy.

Ve filmu X-Men: Apokalypsa se poprvé představila herečka Olivia Munn jako mutantka známá pod přezdívkou Psylocke. A herečka se netají tím, že je velkou fanynkou komiksů. Proto ji jistě zaskočilo, že režisér Bryan Singer zakázal, aby členové obsazení i štábu četli na natáčení komiksy. 

A ještě víc herečku překvapila skutečnost, že Singer a producent/scenárista Apokalypsy Simon Kinberg neměli zrovna velký přehled o komiksové předloze. Olivia přiznala, že ji to dost zarazilo:

"Když jsem natáčela X-Meny, byla jsem popravdě překvapená tím, že režisér [Bryan Singer] a scenárista [Simon Kinberg] nevěděli ani to, že má Psylocky bratra dvojče. A musela jsem s nimi mluvit o spoustě různých věcí, které se Psylocke týkaly a o určitých aspektech tohoto světa, které neznali a to pro mě, jako fanynku, bylo velmi frustrující."

Samozřejmě není nutností, aby filmy dokonale respektovaly předlohu, mohou být skvělé i bez toho, nicméně v případě komiksových filmů rozhodně není od věci, když tvůrci znají komiksy. Pokud ne, pak se nemohou divit tomu, že diváci často nejsou s výsledným dílem spokojeni. 

A pravdou je, že X-Men: Apokalypsa nedopadli podle představ a jednou z častých výtek byl právě scénář a práce s některými postavami. 

Šokem pak asi ani není to, že z následujícího filmu X-Men: Dark Phoenix se vyklubal úplný propadák, který byl nejen špatně hodnocen, ale na rozdíl od Apokalypsy nebyl ani finačně úspěšný (rozpočet 200 milionů dolarů, tržby něco málo přes 252 milionů). Dark Phoenix režíroval i napsal Simon Kinberg a jestli opět během příprav pořádně nenastudoval předlohu (která mimochodem patří k nejoblíbenějším komiksovým zápletkám od Marvelu), tak kdo ví, třeba to nešťastnému osudu snímku příliš neprospělo.

Zdroj: GQ

Galerie: 6

X-Men: Podle Olivie Munn tvůrci ani pořádně neznali komiksy | Fandíme filmu X-Men: Podle Olivie Munn tvůrci ani pořádně neznali komiksy | Fandíme filmu X-Men: Podle Olivie Munn tvůrci ani pořádně neznali komiksy | Fandíme filmu X-Men: Podle Olivie Munn tvůrci ani pořádně neznali komiksy | Fandíme filmu X-Men: Podle Olivie Munn tvůrci ani pořádně neznali komiksy | Fandíme filmu X-Men: Podle Olivie Munn tvůrci ani pořádně neznali komiksy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest