Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne?

Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 15 obrázků
Vetřelec, Avatar či Kingsman jsou jedny z hromady značek, které Disney dostane pod svá křídla.
  1. Vetřelec / Predátor
  2. Star Wars

Jak jsme vás již informovali, odprodej značné části studia Fox konkurenčnímu Walt Disney Co. Byl úspěšně dohodnut. Vzhledem k tomu, že součástí obchodu bylo i filmové studio 20th Century Fox, pod Disneyho tak spadne hromada filmových značek či sérií, které buď vydělávají velké peníze, nebo je alespoň zná každý filmový fanoušek. Připravili jsme pro vás souhrn toho nejzajímavějšího, čím nyní Disney bude moci disponovat.

Vetřelec / Predátor

Disney je známý tím, že jeho obsah je určený především mladšímu publiku. Z tohoto měřítka rozhodně vybočují světy Vetřelce a Predátora. Disney sice vždy měl kolem sebe několik dceřiných společností, které vyráběly i obsah pro dospělejší publikum, jako např. Miramax (Kill Bill) či Touchstone (Znamení), i tak je však nyní osud těchto dvou kultovních nepřátel minimálně nejistý.

Vetřelčí série je nyní v rozporuplné situaci, když letošní Covenant nezaznamenal výrazný finanční ani kritický úspěch a otec série, Ridley Scott, by se rád vydal trošku jinačím směrem, než přímo ke Xenomorfovi. Nový film s Predátorem od Shanea Blacka naopak uvidíme příští rok v létě a zřejmě bude záležet na úspěchu či neúspěchu snímku, zda bude pro Disney výhodné si ho udržet, nebo distribuční práva předat někomu jinému.

Avatar

Avatar je pro Disneyho jedním z korunních klenotů celého obchodu. První film v roce 2011 utržil skoro 3 miliardy dolarů a dodnes se jedná o nejvýdělečnější film vůbec. James Cameron navíc momentálně chystá hned 4 další pokračování, z nichž první by mělo být do kin uvedeno v roce 2020.

Disney navíc letos otevřel zábavní park na motivy filmu s názvem Pandora: The World of Avatar. I sedm let po uvedení prvního filmu se dá park považovat za úspěšný a značka tak stále fanoušky láká. Šéf Disneyho Bob Iger prohlásil, že by chtěl, aby se série filmů Avatar zařadila po bok další unikátní sci-fi série, a to Star Wars, které má také Disney pod palcem.

Smrtonosná past

Kolem Smrtonosné pasti se začaly věci hýbat až v poslední době, kdy bylo oznámeno, že se chystá již šesté pokračování kultovní akční série s Brucem Willisem v hlavní roli. Pátý díl z roku 2013 byl sice kriticky nejhůře přijat, stále však při rozpočtu 90 milionů dolarů dokázal utržit 300 milionů. Zatím je však ve hvězdách, zda Disney bude pokračovat v chystání dalšího dílu, či se pokusí celou sérii restartovat nebo jinak obnovit.

Fantastická čtyřka

Prvním velkým návratem budou pro Marvel práva na Fantastickou čtyřku. Fox si tuto značku držel několik let, během kterých dokázal vyplodit dva lehoučce nadprůměrné díly Tima Storyho z let 2004 a 2007, a potom předloňský reboot od Joshe Tranka, který to schytal na všech frontách. V jednu chvíli to vypadalo, že Fantastická čtyřka vůbec nebude součástí obchodu, jelikož distribuční práva vlastnilo studio Constantine Films. Nakonec by se však měla ikonická čtyřka vrátit domů.

Nyní se snad blýská pro Mr. Fantastica, The Thinga, Invisible Woman a Human Torche na lepší časy. Kromě ústřední čtyřky se vrátí Marvelu např. Galactus, o kterého Kevin Feige hodně stojí, Silver Surfer či Doctor Doom. Marvel má sice své plány pečlivě promyšlené dopředu, jistě však ve studiu rádi udělají změnu, aby mohli tyto postavy zařadit do MCU.

Kingsman

Jestli nějaká série ukazuje, jak komplikovaný jejich nákup pro Disneyho je, je to právě Kingsman. Tato série se jen těžko může řadit mezi typicky disneyovskou produkci, i přesto je však velmi populární a studio se jí určitě nezbaví. Určitě ale nesedí přímo do hlavní stáje Disneyho a je jedním z argumentů, proč by Disney měl značku Fox zachovat při životě.

Série Kingsman je momentálně jednou z nejúspěšnějších. Letošní druhý díl s podtitulem Golden Circle utržil skoro 400 milionů dolarů a režisér Matthew Vaughn již podle svých slov pracuje na třetím pokračování.

Planeta opic

Série Planeta opic patří mezi ty nejúspěšnější na foxovském seznamu již od prvního filmu z roku 1968. Letošní Válkou o planetu opic, od Matta Reevese, byla dokončena prequelová trilogie s Ceasarem v hlavní roli. Film sice zaznamenal ze všech tří nejmenší domácí tržby, i přesto je považován za úspěšné ukončení trilogie. Momentálně je tak Planeta opic zřejmě na bodě nula, studio však určitě nenechá značku ležet dlouho ladem.

Marťan / Artemis

Marťan od Ridleyho Scotta z roku 2015 byl úspěšný jak finančně, tak kriticky a odnesl si několik nominací na Oscara. Fox tak nelenil a koupil práva na zfilmování další knihy od autora knižní předlohy Marťana Andyho Weira. Kniha se jmenuje Artemis a jedná se o kriminální příběh z lunární stanice. Bližší informace zatím nemáme, i tak se však jedná o velmi zajímavou sci-fi značku, kterých není nikdy dost.

Další kapitola »

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 16

Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu Disneyfikace začíná, které filmové značky postihne? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest