Justice League jako animák v duchu Avatara

Justice League jako animák v duchu Avatara | Fandíme filmu
Zdá se, že Justice League bude nezávislá na ostatních komiksových filmech. Co tomu nasvědčuje? Kdo by film mohl režírovat? A kdo si zahraje nového Batmana?

Před nedávnem renomovaný server batman-on-film potvrdil, že se nový Batman představí v roce 2015 v Justice League. Teď ale server přišel se zprávou, že podle interních zdrojů ve studiu Warner, by to mohl být úplně jiný Batman, než ten, kterého uvidíme v roce 2016 v příštím sólovém filmu! Jeden informátor udává, že studio zvažuje několik možností, kdy existuje varianta, kdy by JLA (Justice League of America) byla nezávislá na jednotlivých sólovkách – odehrávala by se ve vlastním universu. Druhý informátor rovnou tvrdí, že je Liga připravována „bez ohledu na jakékoliv další filmy“. To samozřejmě ještě nic neznamená – U Man of Steel se stále nepotvrdilo, jakým způsobem bude nebo nebude do potenciální sdíleného universa zapadat, nový Batman přijde až po JLA, takže na něj čistě teoreticky není třeba brát ohledy.

Možnost řady separátních světů potvrzuje i Moviehole, které se podařilo vypátrat, že nového Batmana by si mohl zahrát Armie Hammer! Hammer by však nehrál Batmana obecně, ale pouze Batmana v Justice League! Což je další indikace toho, že se dočkáme jak samostatných Batmanů a Supermanů, tak zcela separátní JLA. Pikantní na tom je, že Hammer byl do role Batmana obsazen už v roce 2007, kdy Justice League of America (s přízviskem „Mortal“) měl pro Warner natáčet George Miller.

Tenkrát se mělo jednat o motion capture animák ve stylu Beowulfa / Polárního Expresu (Avatar s dokonalejší technologií performance capture byl teprve na cestě), který neměl mít nic společného ani s Nolanovými filmy, ani se Supermanem Briana Singera. Doslova několik dní před natáčením však propukla nechvalně proslulá stávka scenáristů, Austrálie (kde se mělo točit) znenadání zamítla přislíbenou daňovou úlevu a 220 milionový monstr projekt byl najednou zrušen. Režisér George Miller se pustil do příprav Šíleného Maxe 4, Warner se zaměřil na hrané superhrdiny a Armie Hammer budoval kariéru ve filmech jako The Social Network, Sněhurka nebo Lone Ranger. Pokud ale mají pánové a dámy z castingového oddělení mladého Hammera opravdu v merku, tak to samozřejmě ještě neznamená, že staronovou roli opravdu dostane. Stačí třeba neúspěch Lone Rangera a zájem o Armieho vyprchá stejně rychle, jako třeba o krátce všudypřítomného Taylora Kitsche (neúspěch Bitevní Lodi a Johna Cartera), který byl shodou okolností údajně také jedním z kandidátů na tuhle variantu Netopýřího muže. Ať už to ale s Hammerem dopadne jakkoliv, dá se z téhle episody vyvodit jedna poměrně zajímavá spekulace.

 

Bude Justice League animovaná?

Vše nasvědčuje tomu, že Warner má z nějakého důvodu problém sloučit jednotlivé hrdiny DC do stejného universa a zcela vážně operuje s alternativou, kdy si jednotlivé postavy pojedou ve svých oddělených sériích, a v JLA uvidíme jejich jakási alter-ega, která nebudou mít s hrdiny samostatných filmů nic společného. Warner by tak nemusel řešit, jakým způsobem světy jednotlivých postav skloubit – v Justice League by hrdinové zkrátka byli napsaní znovu a jinak, tak aby spolu mohli uvěřitelně koexistovat. Jenže takový přístup by byl dost matoucí pro běžné diváky, kteří by asi jen dost špatně skousávali, že se v určitém časovém období v kinech střídají dva různí Batmani, dva různí Supermani atd. A právě zmiňovaná Justice League: Mortal dává poměrně jednoduchou odpověď, jak se s takovou situací vypořádat.

Ve chvíli, kdy by Justice League byla animovaná, nebyl by pro nikoho problém dvě odlišné verze velice rychle a jednoduše odlišit. Navíc žijeme v době po Avatarovi, kdy na podobný film dostanete dospělého diváka, a kdy digitální technologie předvedly, že „realistické animáky“ mohou v dnešní době vypadat už podstatně lépe, než zastaralý Polární Expres, který byl řadě odpůrců svou snahou o realističnost tak trochu pro smích. Do jednotlivých rolí by šlo hypoteticky obsadit i méně známé herce, nesourodá směska hrdinů v srandovních trikotech by ve stylizovaném animovaném světě působila daleko méně nepatřičně a v plně digitálním prostředí by se jednotlivý super-borci mohli také daleko lépe rozmáchnout a rozjet divadlo, které by ve skutečném prostředí bylo nemyslitelné. A popravdě řečeno, pokud má Justice League (která je momentálně dost pozadu) konkurovat perfektně rozehraným Avengers, nezbude jí, než přinést sakra opulentní podívanou, protože v jednom samostatném filmu, který ještě věnuje značnou část akci, půltucet různorodých charakterů nijak výrazně nerozkreslíte. Pokud by si kterákoliv „animovaná“ postava získala u diváků výraznější přízeň, nebyl by následně problém připravit jí hranou sérii.

 

Jak by to mohlo vypadat

 

 

Jakkoliv logicky a realisticky se ale může předcházející úvaha jevit, pořád se jedná jen o hypotézu. Stále je docela dobře možné, že si Warner pořád ještě není jistý, jakým směrem se v komiksovém světě vydat. V tom by mohl pomoci nějaký zkušený koordinátor. U Marvelu mají Josse Whedona, u Foxů podobnou úlohu nedávno přijala komiksová legenda Mark Millar. Warner podle dřívějších zpráv chtěl k dohledu nad svými komiksovkami uvrtat Christophera Nolana, ten však o podobnou práci nestojí. Možná, že právě odtud fouká vítr v následující historce. 

Renomovaný server Bleeding Cool přišel s divokou zprávou o tom, že do blíže neurčeného komiks shopu přišli vyzvědači Warneru (popřípadě DC), kteří ani v nejmenším nebyli schopni ututlat svou skutečnou totožnost, a ptali se místních prodavačů/zákazníků na celou řadu přihlouplých otázek. Pánové údajně sondovali, co běžní fanoušci říkají na filmový svět DC komiksu bez Nolana, na Aquamana, na ideální složení Justice League, na prodeje komiksů spojených s filmy a na podobné banality. Největší pozornost napříč internetem však sklidila otázka, zda by fanoušci uvítali, kdyby se do příprav filmové Justice League zapojil Frank Miller – zasloužilý veterán, který přinesl takové klasiky, jako je série Sin City, grafický román 300 nebo převratný Návrat Temného rytíře. V tomhle případě však platí obzvlášť, že jde o zprávu typu „jedna paní povídala“, takže pokud byste o Millera v podobné roli stáli, špunty zatím nebouchejte.

 

Potenciální režiséři a další drobnosti

Do představy animované verze Justice League zapadá i drb, že by se v JLA mohl objevit drsňák Lobo. V hraném filmu by vedle Supermana a Batmana asi působil dost nepatřičně, v animáku by se obhájit dal. Warner navíc podle všeho chystá hranou verzi s Dwaynem Johnsonem, takže proč hromotlukovi malinko nepřipravit půdu. Opravdu se ale zatím jedná pouze o klep, v danou chvíli je potvrzené jenom to, že bychom film měli vidět v roce 2015, a že scénář píše Will Beall.

To však nijak nebrání neutuchajícím diskusím o možném režisérovi. Nedávno se objevila informace, že má Warner v hledáčku osm žhavých kandidátů, přičemž jedním z nich jsou nedávno zmiňovaní sourozenci Wachowští a dalším je Ben Affleck, který několikrát vyvrátil, že by se s kýmkoliv z Warneru o Justice League byť jen bavil, natož aby dostal nějakou seriozní nabídku. Jako další jména na uvedeném seznamu figurují Brett Ratner, McG, Ruben Fleisher a Zack Snyder. Zbylí dva kandidáti zatím na veřejnost neprosákli.

Ratnerovými výsledky jsou prý producenti spokojení (jeho jméno dokonce zaznívá z více zdrojů), nicméně jeho zařazení na jakýkoliv seznam kandidátů nechápu. Jeho komiksoví X-Meni 3 sice vydělali ohromný balík, ale mezi fanoušky má Ratner mizernou pověst námezdního dělníka, který točí na zakázku a vedle řemeslné zručnosti postrádá buď vyloženě talent, nebo přinejmenším jakékoliv ambice. A Warner/DC komiks se holedbal, že mu u budoucích filmů jde o kvalitu. McG má ambice obrovské, je to srdcař, ale zatím se osvědčil především u pitomých výplachů. Když dostal do ruky pořádnou látku (Terminátora 4), nepěkně pohořel a doposud se z toho nedokázal vzpamatovat. Ruben Fleischer (který už mimochodem spolupracoval se scenáristou Beallem) natočil povedený Zombieland, pak o něco méně vydařené 30 minut nebo méně a v lednu od něj uvidíme odložený Gangster Squad. To je jeho první větší film, nicméně zatím stále není jasné, jestli Ruben na monster produkci typu Justice League má. Jako nejlepší kandidáty z daného seznamu tak vnímám Wachowské, kteří s digitálním natáčením částečně setkali už při přípravách Speed Racera, a Snydera, který se s velkou partou hrdinů vypořádal se ctí ve Watchmenech a digitálně řádil v Sucker Punch. Kdyby v podobně epickém měřítku rozpoutal peklo v Justice League (akorát by samozřejmě bylo třeba pro tentokrát přidat hlavu a patu), mohla by z toho být audiovizuální hostina.

Jaký je váš názor? Mohl by být "animovaný film" ve stylu Avatara odpovědí na většinu otazníků, které se kolem Justice League vznáší?

Další zdroje: MTV, CBM, Peter Georgiou, Superman Site

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest