Komentáře 31

Elessar | Fandíme filmu
Elessar | 2012-10-16 22:28:32 | 0 0
U GL mě dodnes štve ta první záchranná scéna, kdy zachrání svoji dívku v nesnázích. Vše působilo, tak trochu až příliš uměle a tupě.

Jinak se záporákem souhlasím a ten, který se dodíval po titulcích příštího padoucha uviděl. Zkrátka Sinestro tam velmi chyběl, ale zatím zkrátka byl vyobrazen správně jako klaďas (mimochodem je to velmi zajímavý charakter).

Přesto plány do budoucí projekty s tímto hrdinou byli velmi slibné, protože pokračování mělo být právě o tom jak bojují Green Lantern Corps proti žlutým čili strachu Sinestro Corps. Možná bylo v plánu vyobrazit i celé emocionální pásmo Lanternů.

Ti, kteří neví o čem mluvím, tak se pokusím vše rychle vysvětlit. V průběhu historie různých válek se objevili další zastánci jiných charakterizujících vlastností. Kupříkladu rudá barva znamenala hněv a pomstu a jednalo se šílené krvežíznivé členy. Dále tu byla Carol GL milá ze, které se stala prstenem ovládaná figurka a byla členem Lanternů lásky s nečekaně růžovou barvou, ale tyto slečny byli též velmi nebezpečné a braly lásku jako povinnost. Dále tu byli mírumilovní modří Lanterni, kteří specifikovali naději. Oranžová byl jen jeden člen, který vysával duše mrtvých a byl zastáncem chamtivosti. Na konci je fialová, která byla jedna z nejmocnějších (dokázali kopírovat emoce ostatních Lanternů), ale uživatelé byli jen loutky prstenů. Vyznačovali se lítostí, protože to byli bývalí vrazi.

Teď si představme třetí díl, kde všichni tito Lanterni musí čelit nemrtvým Lanternům či bývalým hrdinům. Tito nesmrtelní si říkali Black Lanterns a ty které zabili hned dostaly na svoji stranu. Zkrátka žádný rodinný film, tak jako první díl.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2012-10-16 20:56:18 | 0 0
Tak - nejhorší byl scénář. Ani Campbell nevěděl, co s tím slepencem dělat. Ten film každou chvíli mění tón (chvíli je smrtelně vážný, aby si pět minut na to ze sebe dělal legraci) a nedělá to vůbec přirozeně. Dalším problémem byly nic moc triky (všechno vypadá strašlivě uměle), pak je problém, že je to dost bez nápadu, ve světle skutečnosti, že má všemocný prsten a samozřejmě taky záporák. Nejdřív je tam ošklivý rozteklý sloní muž, kterého střídá zlověstný mrak. To prostě nemůže fungovat.
Elessar | Fandíme filmu
Elessar | 2012-10-16 19:08:27 | 0 0
GL měl smůlu v tom smyslu, že jej prý psalo několik scénáristů a pak z toho zbyl slepenec. Samotný začátek je chválen většinou, protože děj ve vesmíru až vše na zemi byl jeden velký "průsér". Tento hrdina na to má, ale nedokázaly tu kvalitu použít, jeho svět je jak hvězdné války. V současnosti mají jeho komiksy nadále nadstandardní kvalitu, ale už je to rozjetý vlak už neřeší žádné originy.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2012-10-16 18:44:54 | 0 0
Každopádně je fakt, že na Green Lanternovi se ukázalo, že v obří komiksové konkurenci horkou jehlou šitý film prostě neobstojí. Je to potřeba dělat pořádně nebo vůbec, v dnešní době výběru se už komiksový film na reklamní kampani utáhnout nedá.
Elessar | Fandíme filmu
Elessar | 2012-10-16 18:43:18 | 0 0
Já si tu odlišnou versi Avatara nedokáži představit u ostatních hrdinů, max. třeba Green Lantern by vypadal velmi dobře. Jinak stále vidím tu čarokrásnou přírodu s neoriginálním dějem. Jako příklad jste tu vložili video z té online hry, ale opravdu nevím jak by to vypadalo. Byl by to celkově opravdu odvážný čin.

WB se tento rok musí jasně rozhodnou než se kamion dalších nových výrobků od Marvelu objeví - Kina nemohou být po celý rok přeplněné jen komiksovou tématikou.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2012-10-16 17:34:17 | 0 0
Volba Avatara není špatné přirovnání - když plánovali tu animovanou Justice League George Millera, kterou na poslední chvíli zarazili, chtěli to dělat obdobnou technikou.

A bohužel, až Muž z oceli poběží v kinech, přípravy dalších filmů už budou muset být v plném proudu (pokud chtějí stíhat vytoužená data premiér) a moc úprav už tam udělat nepůjde.
Elessar | Fandíme filmu
Elessar | 2012-10-16 16:53:38 | 0 0
Ještě něco dodám k tomu animáku. Ony filmy o Justice League normálně tedy vycházejí. Zatím byli tři a vyšli pokaždé na DVD. Vždy autoři šli podle slavných komiksů, ale připadá mi to, že se to v Evropě moc na počátku nechytlo a až teď po té dlouhé době lidé kňučí, že ten taný blok tvůrců této "anime" končí na filmu Dark Knight returns. Vždy, ale šlo o ten materiál komiksový, proto to mělo úspěch, ale nízký výdělek.

Po 12 letech seriálů a animovaných filmů by se nám představil o půl hodiny delší snímek? Jasně mělo by to na vysoké úrovni vizuálně podařené provedení. Volba Avatara je špatné přirovnání spíše, jak jsem tvrdil by lidé snesli více ten vzhled ze Sin-City či 300 u Thermopyl propojený s animací. Klidně bych na této bázi vytvořil všechna další pokračování, kupříkladu Batman by konečně získal svoji temnou tématiku.

Vše kazí, ale film "Muž z ocele", který najednou může mít úspěch a lidé jej třeba budou chtít raději v týmovce než nějakého jiného herce v odlišném kostýmu. WB by si tedy měli říci co přesně chtějí a podle daného plánu jít kupředu. Jinak by byl chaos, jak správně novinka tvrdí.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2012-10-16 15:57:30 | 0 0
Teď už jen vedu diskusi čistě s tebou, jako s fanou, rozepře nechme plavat. - Animák je podle tebe špatná volba. Ok, beru, ale to ještě neznamená, že se ho nedočkáme. Jednou už se chystal, a teď opět (z několika na sobě nezávislých zdrojů značné spolehlivosti) pronikají informace o tom, že by Justice Legue mohla být samostatná, nesouviset s ostatními filmy. To je zase blbost podle mě, protože velké procento diváků by to dost mátlo, kdyby dva živí herci najednou hráli tu samou postavu. A právě proto jsem příšel s tou spekulací, jestli se náhou nevracejí k té idee animáku, protože v tom případě by se to zmatení okamžitě odfiltrovalo. Čili oukej, může to být naprosto mizerná volba, která skalní fandy akorát na*ere a mainstreamové diváky stejně neosloví, nicméně jak už jste tu s Jardou řešili - Warner už v minulosti udělal řadu bot, tak proč ne tuhle, že jo. Jak oba víme - všechno se může vyvíjet, ale pokud to nakonec dopadne takhle, vůbec se nebudu divit a v danou chvíli se to jeví jako možná varianta. Jakmile budeme vědět víc, bude všechno hned jasnější.
Elessar | Fandíme filmu
Elessar | 2012-10-16 15:42:32 | 0 0
"Jinak ono to bez nich nepůjde"
Myslím logicky fanoušky tohoto světa či i čtenáře, kteří jednou uviděli jeden komiks Justice League. V Americe všichni znají tento tým. Skoro celá jedna generace byla odkojená různými animovanými seriály. Čili vůbec nápad s animovaným filmem je špatná volba, protože tohle všichni už znají.

Dále je jisté, že určitě oni půjdou tento snímek, aby posoudili. Slovo laik v tomto případě u víceméně nich víceméně neexistuje a tak mají k této novince odlišný přístup (pokud se ohlédneme na zdroj). Neberou ji zas tak vážně. Někteří to zkritizují stejně jako já.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2012-10-16 15:31:09 | 0 0
Elessar: Tohle už koment ani nepotřebuje :-)) Tak utíkej na "DC weby" a nezdržuj se s námi, prostými pisálky z FandimeFilmu ;-)
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2012-10-16 15:19:47 | 0 0
No vidis, zaciname se bavit! : )
Elessar | Fandíme filmu
Elessar | 2012-10-16 15:13:12 | 0 0
Jaaaara
Špatně jsi mě pochopil :-) Nemluvím o žádných přísných čtenářích. Spíše některé jiné zahraniční weby, kde kolektiv tvoří právě ty znalci DC. Oni právě tyto dočasné informace ignorují, protože vidí že takto to nakonec ještě nebude. I normální uživatelé by se tomuto vysmáli. Né že byste něco udělali špatně, ale oni jsou do toho světa, tak zažraní, že mají určitý přehled, ale nechtějí tomu věřit. Pro ně se ty filmy víceméně dělají.

http://www.comicvine.com/ />
Je to jen má rada a né povel, že to tak je. Vy sami jste ti, kteří vytvářejí tento web. Mé názory nepochází z nějakých webů, též máš určité zkušenosti. Někdy též napíši nějaký článek, ale jsou to jen mé argumenty spojené s jasnou informací.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2012-10-16 15:01:11 | 0 0
Elessar - :D ty jsi snad ani nečetl, co jsem napsal, že jo? :-D

Tak znovu: Vedle tiskových prohlášení existuje řada vedlejších kanálů, ze kterých se běžně čerpá. Ty informace se mohou nebo nemusejí do výsledného filmu promítnout úplně stejně, jako oficiální tiskové zprávy!!! (Teď sám sebe nechápu, proč ti vysvětluju podruhé něco, co jsem říkal o pár řádků níž). A dál: asi si nikdy nedržel v ruce noviny, nepustil si zprávy nebo si neotevřel internet, pokud máš pocit, že všichni všude vycházejí jen z tiskových zpráv. To je samozřejmě holý nesmysl, i v renomovaných denících najdeš prakticky denně nehorázné kachny, u kterých se autor vůbec neobtěžuje uvést, že je to pouze možná varianta vývoje, která zatím není stoprocentní. Na rozdíl od nich máš u nás alespoň tu jistotu, že jsme po vzoru zahraničních profesionálů zavedli praxi uvádění zdrojů, kde si můžeš snadno ověřit, že si informace necucáme z prstu, ale citujeme je. A opět jak už jsem říkal, ale asi jsi to nečetl, nebo fakt už nevím - pokud je to možné, snažíme se i uvádět, nakolik je daný zdroj prověřený, nakolik má dobrou reputaci. Takže by mě celkem zajímalo, jestli si takhle stěžuješ i velkým médiím (s placenými, profesionálními redakcemi), nebo si troufáš jen takhle na nás ;-)

A jasně, že se za týden bude říkat něco jiného, svět se vyvíjí, nic není pevně dané, černobílé. V dnešním čase všudy přítomného internetu není možné ignorovat nějakou zprávu jen proto, že by se teoreticky mohla ukázat nepřesnou. Vývoj je třeba sledovat, jinak ti svět uteče. Jak už jsem řekl, zaměňuješ si novinky ze světa zábavy se slovníkovým heslem. Filmy jsou o snech, čtenář se zasní rád – nedělej z něj hlupáka, však on si u toho zasnění moc dobře uvědomuje, že jde jen o předběžný vývoj, který se může kdykoliv změnit. Pokud si čekání na ty tiskové zprávy (ve kterých se stejně nakonec akorát potvrdí 90% toho, co už víme z těch – jak říkáš ty – „drbů“) nechceš zpříjemňovat předchozím čtením, nikdo tě nenutí. Ale nedělej z toho něco méněcenného.

Že bychom se na některé věci "koukali očima čtenářů DC" - to už je samozřejmě úplně mimo - děláme web pro filmové fanoušky, tedy často pro komiksové laiky, kteří problematiku znají jen okrajově a musí jí z krátké novinky alespoň v základech porozumět. A ani nevím, co tím přesně myslíš - To jako když nějaká určitá část (těžko soudit, jak velká, třeba jsi to jen ty) českých fanoušků má odlišné tužby, než jak to naznačuje nejnovější vývoj, tak ten konkrétní vývoj máme ignorovat a raději máme spíchnout nějakou modlitbičku, co půjde na ruku těm několika fans? A co bez nich prosím tě nepůjde?

Začíná ti už alespoň trošku docházet, že realita je malinko komplexnější, než si to představuješ? To opravdu není o nějakém našem "názoru", to je o tom, že se tvrdošíjně snažíš nacpat kostičku do kulaté dírky a dáváš to za vinu nám, i když jsme ti hranatou dírku nikde neslíbili.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2012-10-16 14:49:19 | 0 0
Elessar: Chlape, co to pořád meleš za nesmysly? Tak to ti "přísní" čtenáři nebudou asi číst, že? :-)) My nebudeme mít čtenost a příjdeme za Tebou pro radu, ano? :-) Ty jsi troll, jen co je pravda... Běž radši něco konstruktivně tvořit než tady šaškovat... Ale v jednom se shodneme, řešit s tebou strukturu našeho webu (jaké články tu chceme mít - tvými slovy) nemá cenu, protože na Tobě vskutku nezáleží ;-)
Elessar | Fandíme filmu
Elessar | 2012-10-16 14:29:43 | 0 0
Anarvin
Máš určité zdroje to je pěkný, ale pořád to nestačí. Vše jsou domněnky z několika webů, ale nic oficiálního od WB čili to není žádná novinka, ale jen drb. Ve stylu někde se něco říká a za týden bude něco jiného.

Je to můj názor a je to váš názor, jaké články tu chcete mít, to už bych neřešil. Jen vám poradím, že na některé věci se musíte podívat i prostřednictvím čtenářů DC Comics, kterých není pár a mají přísný metr, proto někteří tyto novinky ignorují, protože bez nich to zkrátka nepůjde. Některé věci skousnou a některé ne. Mě připadá, že co najdete to hned vložíte do novinek.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest