Justice League přeci jen bude?

Justice League přeci jen bude? | Fandíme filmu
Zatímco Marvel počítá miliony za Avengers, Warner v tichosti chystá konkurenční Ligu spravedlnosti a samostatné filmy s Wonder Woman a Flashem.

Zrovna když jsme vám přinesli rozsáhlý článek o tom, proč se už léta nedaří natočit Justice League, objevila se zpráva, že Warner film už zhruba rok v tichosti připravuje. Pravda, podobné novinky slýcháme už od roku 2007, ale tentokrát by to bratři Warnerovi mohli myslet vážně, protože ekonomická realita je neúprosná. Zatímco v minulosti se Warner mohl dlouhá léta spolehnout na Harryho Pottera, budoucnost je nejistá a studio by moc rádo nakoplo nějakou podobně úspěšnou sérii. A tou by měly být adaptace komiksů od DC.

Doposud tuhle úlohu společně naplňoval Nolanův Batman, jenže ten letos vstoupí do kin naposledy, a tak je třeba plánovat dál. A když Warner vidí, jak se Marvelu daří s Avengers, tak mu to prostě nedá, aby to s Ligou spravedlnosti ještě jednou nezkusil, navzdory všem potížím, které doposud s jejími přípravami zažil.

Zdroj z Warneru novinářům samozřejmě tvrdil, že scénář se chystá už od minulého roku a současná zpráva nemá s úspěchem Avengers nic společného, ale to vem čert. Ať už je to tak či onak, Will Beall (Gangster Squad, popřípadě zamýšlená Smrtonosná zbraň 5) pilně pracuje na úplně novém scénáři a známý komiksový autor Mark Millar (Kick-Ass, Wanted) tvrdí, že jeho kamarád scénář četl a dost si ho pochvaloval. Poněkud nečekaně bychom měli dostat hodně realistickou podívanou, možná ne nepodobnou Nolanovu Batmanovi.

Millar samozřejmě může přehánět, jeho kamarád může mít zvláštní vkus a scénář před výslednou podobou jistě dozná celé řady úprav, ale realistický přístup k hrdinům by částečně dával smysl – Warner se jistě chce pokud možno co nejvíc odlišit od odlehčených Avengers a je pravda, že Temný rytíř s drsným přístupem u diváků uspěl. Jenže pořád se bavíme o hrdinech tak rozdílných, jako jsou Green Lantern, Flash nebo Aquaman. Jak je chce někdo s vážnou tváří představit dnešnímu publiku, to mi není úplně jasné.

Nepadlo ani slovo o tom, jestli plánovaná Justice League bude úplně samostatná, nebo bude vycházet z momentálně běžících sérií (Batman, Superman, Green Lantern). Na jednu stranu by působilo dost zmatečně, kdyby souběžně na plátnech kin vystupovali dva různí Batmani nebo Supermani, na stranu druhou bylo mnohokrát jasně řečeno, že jak Nolanův Batman, tak Snyderův Superman se odehrávají v naprosto samostatných světech, ve kterých žádná Liga spravedlnosti neexistuje. Tak že by přeci jen Warner (jako kdysi v minulosti) chystal Ligu bez Muže z oceli a Temného rytíře?

Green Lantern, který měl původně sehrát pro osekanou Justice League bez Batmana a Supermana stejnou roli, jako Iron Man pro Avengers, sice krutě pohořel, nicméně spolu se zprávou o chystaném scénáři Ligy prosákly také informace o tom, že se zároveň chystají také scénáře k Flashovi a k Wonder Woman! Může se samozřejmě jednat o dva naprosto separátní projekty, ale nezavánělo by to příliš velkou souhrou náhod a promarněnou příležitostí?

Flashe by měli napsat Marc Guggenheim a Michael Green, kteří psali doposud především pro televizi a ve filmovém světě jsou bohužel podepsaní především pod nepovedeným Green Lanternem. O trošku lepší reputaci má Michael Goldberg, který by měl napsat Wonder Woman. Goldberg se sice v minulosti také podílel na proklatém Lanternovi, ale krom něho má v portfoliu také čtvrtého Harry Pottera či Zemeckisovo sci-fi Kontakt.

Závěrem lze dodat jen to, že samozřejmě budeme doufat v nejlepší (nebo spíš v zázrak), ale po letech komplikací, průtahů a odkladů momentálně asi málo kdo věří, že by někdy v blízké době mohlo z plánů Warneru vzejít cokoliv pozoruhodného.

Zdroje: Variety, Millar World

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest