Muž z oceli: Scenárista Goyer mluví o realistickém přístupu

Muž z oceli: Scenárista Goyer mluví o realistickém přístupu | Fandíme filmu
A uvidíme ve filmu dalšího záporáka?

Singerův nostalgický Superman Returns na diváky moc nezapůsobil. Možná právě proto Warner jako jeho nástupce zvolil člověka, který raději maluje líbivé obrazy a opájí diváka neutuchající akcí, jakým je Zack Snyder. Filmy jako 300 nebo Sucker Punch o jeho preferencích vypovídají dostatečně. Nicméně pak vstoupili do hry producent Christopher Nolan a scenárista David S. Goyer a z očekávaného frenetického Supermana se stal Superman realistický. Už dlouho víme, že velký důraz bude kladen na Clarkovy vnitřní pochody, trailer mnozí přirovnávali k mixu Terrence Malicka s Nolanovým Batman začíná. Teď se scenárista Goyer rozmluvil o realistickém přístupu malinko zevrubněji.

Potvrdil, že se spolu s Nolanem opravdu usilovali o to, aby byl nový Superman pojatý stejně realisticky, jako batmanovská trilogie (o Snyderovi nepadlo ani slovo, jako by do toho neměl co mluvit). Události filmu se mají tvářit, jako by se odehrávaly v našem světě, autoři hodně uvažovali nad tím, jak by to vypadalo, kdyby na naši současnou Zemi Superman skutečně přiletěl. Jak by na něj lidé reagovali, jaký vliv by na svět měl. Goeyer se prý zkrátka snaží žánrové scénáře psát bez toho, aby se z příběhu stala karikatura. A to že bude Superman „realistický“ ještě prý neznamená, že bude temný. Uvidíme, jak to celé nakonec dopadne, řada skalních Supermanových fanoušků je k realistickému přístupu každopádně dost skeptická, Muž z oceli pro ně vždycky byl právě oním přehnaným Mirkem Dušínem v barvitém světě plném praštěných a přehnaných nepřátel a situací.

Co se dalších novinek týče, napříč internetem se šíří zajímavá spekulace o tom, že by se ve filmu mohl objevit vedle Zoda a Faory mohl objevit další klasický záporák – Black Zero. Spekulace vzešla ze seznamu chystaných stavebnic LEGO, kdy právě k Man of Steel se chystají sady Superman Metropolis Showdown (Souboj v Metropolis), Superman Battle of Smallville (Bitva o Smallville) a Superman Black Zero Escape (Útěk Black Zero). Co se týče klasické mytologie, tak Black Zero je záporák poprvé představený už v roce 1968, a jeho specializací je destrukce kompletních planet. V diáři měl komiksový padouch samozřejmě i Zemi a Krypton a vzhledem k tomu, že se na začátku filmu destrukce Kryptonu filmu dočkáme, asi by jeho účast byla vcelku opodstatněná.

Osobně se domnívám, že postava buď bude hrát roli pouze při samotném zničení Kryptonu a do dalšího děje nezasáhne, anebo se jedná o překlep a na seznamu má být napsáno „Black Zone Escape“. Podle dostupných informací se Black Zone bude ve filmu jmenovat proslulé vězení generála Zoda, v komiksu obvykle známé jako Phantom Zone. Tomu by mohla naznačovat i skutečnost, že zbylé dvě stavebnice mají vždy v názvu nějakou významnou lokaci filmu a konkrétní dramatickou činnost. Ale jedná se samozřejmě jen o spekulaci, Black Zero se ve filmu klidně objevit může.

Zdroje: Collider, Brickset, Comic Book Movie

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest