The Ballad of Richard Jewell: Clint Eastwood našel představitele nezvyklého hrdiny, co zastavil bombový útok

The Ballad of Richard Jewell: Clint Eastwood našel představitele nezvyklého hrdiny, co zastavil bombový útok | Fandíme filmu
Skutečný příběh velkého hrdiny a následného vyvrhele nabírá obsazení. Máme důvod se těšit?

Clint Eastwood je i na stará kolena stále aktivní a po svém Pašerákovi chystá novinku o hrdinském činu Richarda Jewella, jednoho člena ochranky, který na letních olympijských hrách v Atlantě roku 1996 zabránil tragédii, když objevil bombu a nechal celou oblast vyklidit. Na krátký okamžik se stal národním hrdinou, jenže posléze jej média označila za jednoho z potenciálních teroristů. FBI jej sice během několika měsíců všech podezření zprostila, ale jeho pověst mezi obyčejnými lidmi už nikdy nebyla úplně bez poskvrnky.

Vedlejší postavu právníka, který neprávem obviněného Richarda Jewella zastupoval, si zahraje Sam Rockwell (Moon, Iron Man 2), který za film Tři billboardy kousek za Ebbingem získal Oscara a tohle je dost možná další příležitost, kde by jeho herecké schopnosti mohly dostat dostatek prostoru, jelikož role právníků bývají vděčné, a i v několika scénách by si snadno mohl získat pozornost publika. Ale pojďme se podívat na hlavní roli. Do kůže Richarda Jewella se vtělí Paul Walter Hauser. Že vám to jméno nic neříká? Nebojte, přiblížíme vám ho.

Hauser se v menších rolích objevil v několika seriálech, kde si však většinou střihnul jen drobné jednorázovky. Co se stříbrného plátna týče, větší roli měl doposud pouze ve filmu Já, Tonya. Nicméně vraťme se ještě k seriálům. Nedávno byla odvysílána druhá řada nostalgicky laděného a celkem chváleného seriálu Cobra Kai, který navazuje na původního Karate Kida. Hauser zde hrál postavu jménem Stingray a i přes svou malou úlohu dokázal vyčarovat několik vtipných scén i silných momentů, nad kterými člověk uznale pokýval hlavou.

I když jeho rolička v Cobra Kai byla celkem povedená a zábavná, seriál na jeho přítomnosti či nepřítomnosti rozhodně nestál. V případě Eastwoodovi novinky tomu bude přesně naopak a Hauser bude hlavním tahounem. Naštěstí, i kdyby se náhodou Hauser v hlavní roli neprojevil jako velký herecký talent, za kamerou bude stále Clint Eastwood a Hauserovi bude sekundovat oscarový Rockwell. Oba pánové jsou řemeslem kovaní matadoři, jejichž přítomnost filmu zaručuje solidní naději na úspěch. Navíc jeden z producentů je Leonardo DiCaprio, který má ve zvyku si vybírat náročnější a umělecky nosné projekty, které se do historie zapisují spíše kladně.

Obsazení se ještě bude rozrůstat, je možné, že se po boku Rockwella a Hausera se objeví další zvučná jména anebo naopak dostanou prostor nováčci. A kdo ví, třeba se z Hausera stane nová modla Hollywoodu. Nechme se překvapit.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest