Grant: Spielberg s DiCapriem představí život slavného vojevůdce

Grant: Spielberg s DiCapriem představí život slavného vojevůdce | Fandíme filmu
Válka, politika, Ku Klux Klax i Mark Twain. V tomhle životopise může být úplně všechno.

Steven Spielberg i Leonardo DiCaprio mají nabitý program. Spielberga čeká Indiana Jones 5 a West Side Story, DiCaprio bude natáčet Once Upon a Time in Hollywood s Tarantinem, dlouho má zálusk na Da Vinciho životopis s v jeho společnosti vzniká také scénář pro film o Teddym Rooseveltovi, který by měl zrežírovat Martin Scorsese. Přesto by oba pánové chtěli navázat na svoji spolupráci z Chyť mě, když to dokážeš (2002) a údajně se jedná o prioritu.

Pánové mají zálusk na životopis Ulysse S. Granta, který v bestselleru Grant zpracoval Pulitzerovou cenou oceněný Ron Chernow, známý především jako autor knižní předlohy muzikálu Hamilton. Do podoby scénáře román zpracovává David James Kelly, který naposledy připravil chystaného Robina Hooda s Taronem Egertonem.

Ulysses prožil život jako na houpačce. Byl neúspěšným obchodníkem a po obviněních z opilectví rezignoval z armády. Na výsluní se vyšvihl během americké občanské války, kdy se stal jedním z nejvěrnějších generálů Abrahama Lincolna a zařídil severu řadu vítězství. Po válce a Lincolnově smrti se z něj na dvě období stal americký prezident. Během svojí vlády se zapsal do učebnic především svojí snahou potírat Ku Klux Klan, ale zároveň provázely vedoucí osobnosti jeho administrativy četné skandály. Po ukončení politické kariéry přišel o své jmění na burze a následně se opět vzchopil, když za pomoci Marka Twaina vydal svoje ceněné paměti.

Kdy bude projekt realizovaný, zatím není známo.

Zdroje: Wiki, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest