Rocketman: Postava Freddieho Mercuryho měla Eltonův životopis propojit s Bohemian Rhapsody

Rocketman: Postava Freddieho Mercuryho měla Eltonův životopis propojit s Bohemian Rhapsody | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Jak to vlastně bylo s přístupností filmu mládeži? A poslechněte si další duet Eltona Johna s Taronem Egertonem.

Pravděpodobně víte, že Dexter Fletcher, režisér hudebního životopisu Rocketman, dokončil loňský megahit Bohemian Rhapsody, po tom, co studio dalo výpověď jeho předchůdci Brianu Singerovi. Oba dva filmy však kromě režiséra mohla spojit také osobnost Ramiho Maleka, který si v Rhapsodii zahrál Freddieho Mercuryho a nakonec byl za svůj výkon oceněný Oscarem.

Byl to právě Dexter Fletcher, kdo v rozhovoru pro Gay Star News prozradil, že během příprav filmaře napadlo, že by Freddie mohl mít v Rocketmanovi malé cameo. Ve scéně, kde Elton navštěvuje se svojí matkou restauraci, měl zpěvák potkat svého manažera Johna Reida. Ten byl zároveň manažerem kapely Queen a v dané scéně měl v restauraci sedět u jiného stolu s Mercurym a obě dvojičky na sebe měly krátce zamávat, dát najevo, že se znají. Pak ale filmaři došli k názoru, že by na sebe scéna příliš upozorňovala a nápad zavrhli. Fletcher dodává, že určitě nemá zájem o výstavbu hudebního filmového vesmíru. Scénu by navíc komplikoval fakt, že Johna Reida v obou filmech hrají různí herci, i když jde v obou případech matadory Hry o trůny. V Rocketmanovi postavu ztvárnil Richard Madden (Robb Stark), v Bohemian Rhapsody Aidan Gillen (Littlefinger).

Znovu se také vracíme k tématu přístupnosti filmu. V minulosti se šuškalo o tom, že Rocketman mohl skončit jako mládeži přístupný. Wyck Godfrey z vedení studia Paramount v rozhovoru potvrdil, že se v jednu skutečně testoval umírněný sestřih, kdy se zkoumalo, zda jde příběh odvyprávět v přístupnější podobě, aniž by ztratil to hlavní ze svojí podstaty. Důležité je přitom podle Godreye upozornit na skutečnost, že to nebyl žádný diktát studia, ale nápad, který podporovali samotní filmaři a producenti. Velice rychle se však prý všichni vrátili k původní vizi nespoutaného filmu, která byla schválená dlouho před tím, než se z Bohemian Rhapsody stal hit.

Na závěr si můžete pustit Your Song ve formě duetu Eltona Johna s Taronem Egertonem, jeho filmovým představitelem.

Zdroje: Gay Star News, Vulture

Galerie: 3

Rocketman: Postava Freddieho Mercuryho měla Eltonův životopis propojit s Bohemian Rhapsody | Fandíme filmu Rocketman: Postava Freddieho Mercuryho měla Eltonův životopis propojit s Bohemian Rhapsody | Fandíme filmu Rocketman: Postava Freddieho Mercuryho měla Eltonův životopis propojit s Bohemian Rhapsody | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest