Box Office: Fénix pohořel

Box Office: Fénix pohořel | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Je načase vrátit X-Meny pod taktovku Marvelu.

Jeden z hlavních blockbusterů tohoto léta je zároveň i prvním komerčním propadákem sezóny. Ránu neschytal nikdo jiný než komiksovka X-Men: Dark Phoenix. Film v USA totálně pohořel se 33 miliony za víkend, což je zhruba tolik, co dali druzí X-Meni v roce 2003 během prvního dne. Je to stejná, ne-li ještě větší katastrofa než Fantastická čtyřka s 25,6 miliony v roce 2015. Čtyřka totiž tehdy stála jen 120 milionů, ale poslední X-Meni prý kvůli přetáčkám a zdržením nabobtnali až na 200 mega. Se 140 mega globálně včetně 65 mega z Číny, se filmu tipuje 75 mega z USA a maximálně 300 mega celosvětově. Tragédie.

Film nejenom, že přichází po negativně přijaté Apokalypse, ale je aktuálně i nejhůře hodnoceným filmem xmenovské série (26 % na Rotten Tomatoes). Filmu se dvakrát odsunula premiéra. Jednou je to standard, ale podruhé to většinou značí, že studio ve film moc nevěří. To ale diváky většinou nezajímá. Více je vyvede z míry to, že se série nikam moc nevyvíjí a phoenixovskou linku už jsme mohli vidět v Posledním vzdoru. Především ale všichni tak nějak tušili, že tohle je poslední díl série, který z povinnosti musí vyjít, dokud celou sérii nerestartuje Marvel, který po letech na mutanty získal práva. Tak uvidíme, co s mutanty nejúspěšnější komiksový hráč na trhu udělá

Výrazně lépe si vedl animák Tajný život mazlíčků 2, ale ani tady to není pro Illumination a Universal kdovíjaký úspěch. Dvojka debutuje se 48 miliony, což je velký sešup oproti rekordnímu výkonu jedničky (debut 104 mega a globálně 875 milionů v roce 2016). Film ale není žádnou divokou kartou léta, prostě jen obyčejný sequel s 80milionovým rozpočtem, který už teď globálně startuje okolo stovky. Velké oslavy nebudou, ale ono se to ze světa nastřádá. Navíc tam má Harrison Ford svoji první dabérskou roli, tak kdo by si to chtěl nechat ujít.

Hlavním tahounem limitovaného nasazení je komedie Late Night s Emmou Thompson a Mindy Kaling. Film koupil Amazon v Sundance za rekordní sumu 13 milionů a zřejmě na něj hodně sází coby svůj hlavní kinařský titul roku. Ze čtyř projekcí padlo během víkendu solidních 272 000 dolarů, příští týden se jde do širokého nasazení. 

Disneyho Aladin si to krásně kráčí ke globálním 700 milionům. Tento víkend utržil v USA nějakých 24,5 milionu a v zahraničí 92 milionů. Po 17 dnech je v Americe na 232 mega a celosvětově na 604 mega. Další stovka bude v pohodě do příští neděle. Žádné dobré zprávy pro godzillí dvojku. Král monster spadl o 68 % na 15,5 milionů a v Americe je po deseti dnech okolo 79 mega. S rozpočtem 170 milionů jsme globálně na 293 milionech a stejně jako rychle padaly tržby už u jedničky, nebude očividně dvojka nijak odlišná.

Rocketman se drží statečně se 14 miliony za druhý víkend a padesátkou ze Států. Globálně je mládeži nepřístupný muzikál o Eltonovi Johnovi těsně nad stovkou. Všem by se asi chtělo srovnávat Rocketmana s Bohemian Rhapsody, ale ne každý životopisní film gay hudebníka musí utržit 800 mega, aby byl hitem. S rozpočtem 41 milionů jsou už teď určitě všichni spokojení. Horor Máma s Octavií Spencer těží z klasického pětimilionového blumovského rozpočtu a je tak se 40 mega globálně hodně výdělečným projektem. 

John Wick 3 ztratil přes 800 projekcí, ale stejně utržil alespoň 7,4 milionu. Akční hit je globálně na 252 mega, z toho 138,6 milionů má jen z Ameriky. Celá série už utržila souhrnně půl miliardy a bude hodně zajímavé sledovat, jestli se plánované čtyřce podaří oproti předchozím dílům opět o kousek vyrůst. Detektiv Pikachu je třetím videoherním filmem, který dal globálně přes 400 milionů, přesně 409 mega. Mohl by dát 428 milionů Rampage a možná 433 mega Warcraftu. Na velké zažehnutí videoherní ofenzivy to ale pořád nevypadá.

Zdroj: Forbes

X-Men: Dark Phoenix

14.02.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Fénix pohořel | Fandíme filmu Box Office: Fénix pohořel | Fandíme filmu Box Office: Fénix pohořel | Fandíme filmu Box Office: Fénix pohořel | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest