Box Office: Dumbo a další McConaugheyho propadák

Box Office: Dumbo a další McConaugheyho propadák | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Tim Burton doručil korporátní zakázku, která se kdovíjak nechytla. Stejně jako nový McConaughey, který neměl od Interstellaru pořádný hit.

Jedničkou víkendu je Burtonův hraný Dumbo. Pozicí filmu se ale nenechte zmást, protože Disneyho remake animované klasiky debutoval výrazně hůře než by se očekávalo, a to se 45 miliony. Příběh o malém cirkusu, který se pokouší spolknout o něco větší cirkus (podobně jako Disney nedávno spolkl Fox), staví namísto slůněte do popředí herce a je z toho taková pochmurná charakterová studie. Diváci i recenzenti dávají spíše palce dolů. Globální start je 116 milionů a i propadák V pasti času dal z Ameriky nakonec stovku. Dumbo by tedy mohl skončit někde okolo 130 mega v USA a okolo 400 mega ve světě. Cokoli víc bude jenom dobré, protože film má zase přepálený 170milionový rozpočet. Přeci jenom animák ze čtyřicátých let je něco jiného než Aladinové, Lví králové a Mulan z devadesátek, což je něco, na co současní diváci s nostalgií přijdou rádi.

Překvapivě solidní tržby přistály dramatu Unplanned, což je další z křesťanských kousků vypadající jako televizní film, ale nasazený v kině. Tentokrát se řeší téma potratů a cílovka se o sobotě docela nahrnula do kin, aby tam nechala 6 milionů. Rozpočet byl taky 6 mega a pro Pure Flix jde o druhý nejlepší debut po God's Not Dead 2 před třemi lety s 7,6 mega. Tohle by mohlo nakonec utržit nějakých 16 mega. Víc boží hity ale pořád přicházejí především od Sony nebo Lionsgate.

Další průšvih jinak doručil Matthew McConaughey, který si tentokrát zahrál v The Beach Bumovi. Jde o další film od Harmony Korinea, který od Spring Breakers nenatočil sedm let jiný film, a je to podle kritiků prý znát. McConaughey prostě nemá dobrý čuch na filmy. Mladý gangster i Ticho před bouří se absolutně nechytly a The Beach Bum s 1,7 milionu taky moc peněz nevydělá. Upřímně, kdyby nebyl McConaughey muž, tak už dostává nálepku "box office poison".

Captain Marvel dosáhne následující týden na miliardu, po víkendu to ale globálně stále dělá "jenom" 990 milionů. Půjde o sedmý film z MCU, který miliardu zvládne, a pokud dá víc než 400 mega v Americe, tak půjde také o sedmý film, který utrží doma alespoň tolik. Aktuálně je na 354 milionech. Znovu se ukazuje, že síla Marvelu bude v nadcházejících letech spočívat hlavně v superhrdinech ze zanedbávaných cílovek jako Hispánci, Asiaté, Muslimové nebo LGBT. Vlastně se dá říct, že nic jiného nezbývá, protože superhrdinský film dnes není nic zvláštního a odlišit se bude zásadní, pokud chcete zůstat relevantní. 

Horor My ve druhém víkendu ztratil 52 % diváků, což je mezi propadem posledního Halloweenu (-58 %) a Tím (-51 %). S 33,6 miliony jsme v Americe na 128 mega a globálně u 175 mega. To všechno s rozpočtem 20 mega, což je na eRkový horor docela velká částka, ale všichni vědeli, že poptávka bude velká, takže se není čemu divit. Jak vycvičit draka 3 konečně zdolalo 150 mega v Americe a půl miliardu ve světě. Přes 402 miliony konečně překročila i Alita: Bojový anděl. Tím pádem se s ní můžeme rozloučit a uvidíme, jestli na dvojku zbudou nějaké peníze z tržeb Avatara 2.

Zdroj: Forbes

Dumbo

23.10.1941 | USA
Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Dumbo a další McConaugheyho propadák | Fandíme filmu Box Office: Dumbo a další McConaugheyho propadák | Fandíme filmu Box Office: Dumbo a další McConaugheyho propadák | Fandíme filmu Box Office: Dumbo a další McConaugheyho propadák | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest