Tvůrce hororů Uteč a My nemá zájem natočit film s hlavním hrdinou světlé pleti

Tvůrce hororů Uteč a My nemá zájem natočit film s hlavním hrdinou světlé pleti | Fandíme filmu
Universal Pictures
Jordan Peele se nechystá točit film s bělošskou ústřední postavou.

Původně hlavně komediálně zaměřený herec a tvůrce Jordan Peele se za poměrně krátkou dobu stal jedním z nejnadějnějších hororových filmařů. Vděčí za to dvěma projektům a to Uteč a novince My.

Oba filmy mají několik věcí společných. Kromě toho, že jsou finančně úspěšné a velmi dobře hodnocené, tak mají v hlavní roli černošského hlavního hrdinu. 

A zdá se, že na tom se v budoucnu nic nezmění, protože Jordan Peele nemá v plánu natočit něco s ústřední postavou světlé pleti:

"Nevidím se jako někdo, kdo by obsadil bílého chlápka do hlavní role mého filmu. Ne, že bych neměl rád bílé chlápky. Ale něco takového už jsme viděli."

Ano, je pravda, že je hromada filmů, ve kterých jsou hlavní hrdinové běloši, na druhou stranu v současné době, která je na podobná témata dost citlivá, jde o docela riskantní vyjádření. Není nic špatného na tom chtít točit projekty hlavně s černošskými herci, ale takhle otevřeně prohlásit, že nemá zájem o bělošské herce, to je v dnešní politicky hyperkorektní atmosféře dost odvážné.

Pokud o jeho další projekt, tak jím bude volné pokračování hororu Candyman, u kterého se postará o produkci. Natáčet se začne během několika týdnů. A už 1. dubna startuje televizní restart Twilight Zone, kde Peele slouží také jako režisér a k tomu jako uvaděč jednotlivých epizod hororové antologie.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest