Box Office: Náš

Box Office: Náš | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Je Jordan Peele nový Nolan, Spielberg, Tarantino nebo Burton?

Hlavní novinkou víkendu je čerstvý horor Jordana Peela s názvem My. Po debutu Uteč! šlo o očekávaný snímek a diváci tvůrce nezklamali. Film odstartoval jako jeden z nejlepších originálních hraných filmů, a to s tržbou 70,2 milionů. Prvenství stále drží Cameronův Avatar (77 milionů). Jsme na trojnásobku Peelova rozpočtu a na třetí příčce nejlepších mládeži nepřístupných debutů všech dob po To (123 milionů) a Halloweenu z minulého roku (76 milionů). Většina novinářů už mluví o novém Shyamalanovi. Film nejenže sednul divákům, ale oslovuje i kritiky s opětovně silným sociálním podtextem. To ale neznamená, že neexistují lidé, kterým novinka nesedla. Před lety ale rozděloval i Shyamalanův Vyvolený, dnes s odstupem prověřená klasika. 

Očekává se, že film se bude hrát podobně jako Uteč!, který z 33milionové premiéry skončil na 175 mega v Americe. To by mohlo filmu zajistit americkou tržbu nad 200 milionů. Nezapomeňme ale, že za dva týdny dorazí Řbitov zviřátek. A CinemaScore bylo jen B, takže většinové publikum přeci jen čekalo něco maličko jiného a mohlo by snímek málo doporučovat svým známým. Mezinárodně přiteklo dalších 16,7 milione a uvidí se, jak se film bude hrát v zahraničí, protože hodně na něj slyší především diváci, kteří vypadají jako Lupita Nyong'o a Winston Duke, než ti, kteří vypadají jako Elisabeth Moss. S kampaní, která mimochodem začala teprve před třemi měsíci, jde tak či tak o monumentální úspěch.

V kinech je stále i Captain Marvel, která ve třetím víkendu zvládla 35 milionů v Americe a 52 milionů ve zbytku světa. Globálně tedy komiksovka překročila 910 milionů, zatímco v Americe má 321,5 mega. Film je teď nad Iron Manem (318 milionů) a Thorem 3 (315 milionů), další v pořadí je Deadpool 2, který včetně tržeb mládeži přístupného sestřihu sedí na 324 milionech. Miliarda by mohla být do příští neděle.

Alitu jsme už mohli mít z krku, ale film pořád nedal 400 milionů a je na 399,8 milionu globálně. Stejně tak Jak vycvičit draka 3 pořád nemá půl miliardu a sedí na 488 milionech globálně. Bohemian Rhapsody odstartovalo v Číně v cenzurovaném sestřihu (většina gay obsahu je pryč..ačkoliv už předtím novináři filmu vyčítali, jak je tahle tematika ze snímku vyčištěná) a utržilo 6,3 milionů. Film je na 889 mega globálně. Kouzelný park měl být pro Paramount velkým animovaným comebackem, ale neděje se. Film má ve druhém víkendu 9 milionů a chudých 29,4 mega z USA. Mezinárodně zatím utrženo 10 milionů. Rozpočet nad 100 mega tenhle projekt kompletně zazdil.

Naopak se daří Five Feet Apart, melodramatu o zamilovaných náctiletých s cystickou fibrózou má 8,6 milionů a s aktuálními 26 mega by mohlo jít s malými mezivíkendovými propady až k 45 mega. To je pro levnou romanci super číslo. Mezinárodně utrženo dalších 6 milionů. Gloria Bell, remake španělského filmu, který ten samý režisér natočil podruhé, tentokrát s Julianne Moore, vyrazil do 654 kin a utržil docela slabých 1,8 milionu. V kinech asi dlouho nepobude. Captive State je už ve druhém týdnu pod milionem a s 919 000 dolary je v Americe na 5 mega. Půjde o další z velkých propadáků, které nedají v širokém nasazení ani desítku. 

Warneři jinak nasadil Shazama! v předpremiéře do několika kin a těch pár šťastlivců v nich nechalo 3,3 milionu. S takovým úspěchem se pravděpodobně stane něco podobného i s Detektivem Pikachu, který plánuje obdobnou strategii.

Zdroj: Forbes 

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Náš | Fandíme filmu Box Office: Náš | Fandíme filmu Box Office: Náš | Fandíme filmu Box Office: Náš | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest