Forrest Gump se málem dočkal pokračování

Forrest Gump se málem dočkal pokračování | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Tom Hanks měl nadále být u klíčových momentů dějin a zažívat bolestivá traumata.

Hollywood je doslova posedlý známými značkami. Bez těch jakýkoliv dražší film neschválíte, nenatočíte ani nezpropagujete. Pokračování úspěšných hitů jsou tak na denním pořádku. U hrdinských akcí nebo bláznivých komedií to nijak nepřekvapí a vlastně docela i dává smysl, že na pistolníka bez bázně a hany čeká nějaká další přestřelka. Když se ale pokračování dočkají dramatické filmy, působí to zvláštně. Delší dobu vás informujeme o přípravách pokračování Gladiátora, ale snad ještě divnější projekt měl za úkol realizovat scenárista Eric Roth.

Ten v aktuálním interview prozradil, že napsal pokračování Forresta Gumpa. V oscarovém snímku z roku 1994 si Tom Hanks zahrál prostomyslného dobráka z Alabamy, který se nevědomky stává součástí řady klíčových událostí amerických dějin. Ačkoliv snímek nebyl žádným prvoplánovým spektáklem, utržil v kinech neskutečných 677 milionů dolarů, takže minimálně z tohoto pohledu snaha o pokračování dává smysl.

O smyslu celého příběhu už je možné pochybovat. Roth odhalil, že snímek měl začít tím, že u Forrestovu synovi diagnostikují AIDS, které zdědil po svojí zesnulé matce. Ostatní rodiče nechtějí, aby chlapec chodil s jejich dětmi do společné třídy. Tohle téma se mělo odehrávat na pozadí zavádění rasově smíšených školních autobusů na Floridě, což podle scenáristy mělo ústit v konflikt a „humorné scény“.

Dále se měl Forrest stát zkušeným plesovým tanečníkem na nejrůznějších charitativních akcích a zatančit si díky tomu s princeznou Dianou. A svezl se také bílým Fordem Bronco, ve kterém ujížděl před policí O.J. Simpson. Dále se měl Forrest dát dohromady s Indiánkou a svoje životní poslání najít ve vyvolávání čísel v herně binga, v indiánské rezervaci. Forrestova milá měla pracovat jako učitelka ve školce ve vládní budově v Oklahoma City, která se v roce 1995 stala cílem teroristického bombového útoku. Forrest měl mít oběd na lavičce, čekat na ni a budova měla explodovat za jeho zády.

Roth tvrdí, že scénář odevzdal v roce 2001, těsně přesně den před útokem na Světové obchodní centrum. Snímek měl vyjadřovat sympatie k tomu, jak je život v Americe tragický, ale po útoku na dvojčata byl projekt zrušený. Což je upřímně řečeno asi jedině dobře. Nejen, že by byl snímek ve stínu 11. září pro většinu diváků v té době asi nekoukatelný kvůli scéně z Oklahomy, ale obecně to z toho toho co Roth popisuje vypadá, že scénář balancoval někde na hranici deprese a nevkusu. Ale kdo ví, třeba zdání klame a film mohl být super. Jak námět Forresta Gumpa 2 působí na vás?

Galerie: 3

Forrest Gump se málem dočkal pokračování | Fandíme filmu Forrest Gump se málem dočkal pokračování | Fandíme filmu Forrest Gump se málem dočkal pokračování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest