Gladiátor 2 nakonec skutečně vznikne

Gladiátor 2 nakonec skutečně vznikne | Fandíme filmu
Universal Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Film má scenáristu, Ridley Scott je připravený režírovat.

Je to tak vážení. Když loni v rozhovorech režisér Ridley Scott mluvil o tom, že ví jak navázat na prvního Gladiátora, znělo to jako úsměvné rétorické cvičení. Jenže ten starý lišák to zase dokázal. Stejně, jako se před lety vrátil k sáze Vetřelce, podařilo se mu sehnat podporu i pro Gladiátora 2.

Můžete namítat, že hrdina Maximus v podání Russella Crowea v prvním filmu zemřel. Ridley má nicméně řešení. Hrdinou filmu bude Lucius, syn Lucilly (Connie Nielsen), vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda (Joaquin Phoenix), padoucha prvního filmu. Vražedný Commodus skončil nakonec v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Jeho čin nechal na Luciovi silný dojem…

Co z toho přesně plyne, se můžeme jen dohadovat. První film se drží skutečné historie spíš rámcově. Míchá do ní neexistující postavy a když to v závěru vypadá, že Maximus inspiroval politickou reformu a z Říma by opět mohla být republika, tak nic takového se ve skutečnosti nestalo. Římu po další staletí vládli císaři. Nicméně po smrti skutečného císaře Commoda zavládla občanská válka, ve které o císařský titul usilovalo celkem pět různých mužů. To by jako historické pozadí filmu mohlo být poměrně výživné období, během kterého zní uvěřitelně, že vnuk a synovec dvou různých císařů upadne do otroctví, aby se usurpátoři moci zbavili potenciálního soka. A co si budeme povídat, pokud si film bude chtít ponechat v názvu slovo „Gladiátor“, tak nejspíš nějaké ty otrocké zápasy v aréně uvidíme.

Není vůbec zřejmé, zda se v jakékoliv podobě (ve flashbacích, jako sen…) vrátí Russell Crowe, aktuální zprávy jej nezmiňují. Dřívější scénář Nicka Cavea počítal s tím, že reinkarnovaný Maximus bude opět hlavní postavou, nicméně starší scénář byl opravdu šílený, tudíž není divu, že z něj film vycházet nebude. Ten nový píše Peter Craig, který napsal poslední dva díly Hunger Games, Affleckovo Město, 12 Strong (válečný film s moderními vojáky na koních) nebo Top Gun: Maverick. Režírovat chce opět Ridley Scott, jen ještě není docela zřejmé, kdy se k projektu dostane. Aktuálně točí svůj první TV seriál, Raised By Wolves. Nicméně je možné, že se Gladiátor 2 nestihne před dokončením seriálu připravit, a tak by nejspíš Scott nejprve natočil pro Disneyho snímek o mladém Merlinovi a teprve potom by se pustil do Gladiátora.

Zdroje: Deadline

Galerie: 6

Gladiátor 2 nakonec skutečně vznikne | Fandíme filmu Gladiátor 2 nakonec skutečně vznikne | Fandíme filmu Gladiátor 2 nakonec skutečně vznikne | Fandíme filmu Gladiátor 2 nakonec skutečně vznikne | Fandíme filmu Gladiátor 2 nakonec skutečně vznikne | Fandíme filmu Gladiátor 2 nakonec skutečně vznikne | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest