Saving Mr. Banks: Tom Hanks jako kníratý pan Disney

Saving Mr. Banks: Tom Hanks jako kníratý pan Disney | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Režisér oscarového Zrození šampiona přivede na filmové plátno příběh zrodu populární Mary Poppins. Uvnitř první fotky.

Šťastlivci, kteří již viděli Toma Hankse v novém filmu sourozenců Wachovských Atlas mraků, si určitě ještě teď vybavují přemíru převleků, do kterých byl herec navlečen. Knírek na tváři, který po premiéře Hanks ukázal, neslouží však ke změně image, jak by si někteří mohli myslet, nýbrž jako rekvizita pro natáčení nového snímku Saving Mr. Banks, ve kterém ztvární legendárního tvůrce filmů pro děti všeho věku – Walta Disneyho.

Tvůrce snímku Zrození šampióna, John Lee Hancock, se rozhodl zfilmovat příběh o trnité cestě vzniku oscarového muzikálu Mary Poppins. Hlavní roli si zde zahraje Emma Thompson, kterou jste mohli vidět v například některých dílech Harryho Pottera (hrála tam lehce vyšinutou profesorku věštění). Dalším nosným pilířem bude i přítomnost herce Colina Farrella, jenž se naposledy objevil v remaku Total Recall a v krimi Sedm psychopatů.

Film se soustředí kolem životní cesty spisovatelky Pamely L. Travers, tvůrkyně knihy o Mary Poppins. Příběh nás zavede mezi roky 1907 a 1961, do spisovatelčina dětství na venkově v Queenslandu i k událostem při vyjednávání s Waltem Disneym a jeho tvůrčím týmem. Otec Pamely Travers (Colin Farrell) byl bankéř, který propadl alkoholu, zatímco se jeho rodina potýkala s finančními potížemi. Právě zlomení otcova ducha mělo vliv na Pamelino psaní a její neochota prodat filmová práva Disneymu byla zapříčiněna hlavně osobitostí jejího příběhu, v němž se odrážely těžkosti jejího života. I přes to, že film z Pamely L. Traversové udělal velmi bohatou ženu, odmítala prodat kterékoliv jiné dílo Disneymu po zbytek svého života.

Kromě již zmiňovaných herců se ve filmu objeví také Paul Giamatti a Jason Schwartzman. Natáčet se začalo koncem září a snímek by měl mít premiéru v prosinci roku 2013. Dole v galerii si můžete prohlédnout první fotky z filmu. Co na kníratého Hankse říkáte?

Zdroje: Screenrant, Collider, Slashfilm

Galerie: 5

Saving Mr. Banks: Tom Hanks jako kníratý pan Disney | Fandíme filmu Saving Mr. Banks: Tom Hanks jako kníratý pan Disney | Fandíme filmu Saving Mr. Banks: Tom Hanks jako kníratý pan Disney | Fandíme filmu Saving Mr. Banks: Tom Hanks jako kníratý pan Disney | Fandíme filmu Saving Mr. Banks: Tom Hanks jako kníratý pan Disney | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest