Box Office: Alita zabojovala

Box Office: Alita zabojovala | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Z Ality velký hit nebude, ale film alespoň úplně neztroskotal.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Pohromou tento víkend překvapivě není Alita: Bojový anděl. Akční sci-fi od dua Rodriguez/Cameron by bylo před dvaceti, možná i deseti lety, filmovou událostí. Velkolepá akční podívaná s přelomovými digitálními efekty a průlomovou rolí pro Rosu Salazar. Situace je ale jiná a většina novinářů předpovídala filmu neúspěch. Srdcový sci-fi projekt legendárního režiséra? To už jsme tu měli s Valerianem, Tomorrowlandem, Johnem Carterem, Mortal Engines, A Wrinkle in Time... Nešlo o nic zákeřného, teď se prostě jede superhrdinský žánr a skutečně úspěšnou (novou) sci-fi sérii jsme tu neměli od Hunger Games. Alita ale nakonec přeci jenom dala 41,7 milionů za celý prodloužený víkend a čtvrteční předpremiéry.

Nárůst o 55 % při sobotě ukazuje, že divákům se film docela líbí a nemají problém na něj vzít celou rodinu. Můžeme být tedy lehce optimističtí, ačkoli velký hit z Ality rozhodně nebude. Sci-fi se zřejmě bude hrát jako Legenda o Tarzanovi, která dala nějakých 130 mega v Americe a 350 mega globálně, ale o úspěch nešlo, protože film stál 200 mega. Stejně je na tom Alita, do které se nalilo 170 milionů. Foxové udělali správně, že vystavili marketing okolo tvrdohlavé hrdinky (a Cameronova jména), protože na worldbuilding, efekty a jméno franšízy dneska opravdu nikdo neslyší. Další Wonder Woman z toho ale opravdu nebude... Mezinárodně utrženo zatím dalších 94 milionů.

Tenhle víkend se obecně objevily jenom filmy s ženskými hrdinkami. Na to, jak diváci takovou diverzitu chtějí, se peněženkami moc "nevolilo". Většina chce asi podpořit Captain Marvel, která to "opravdu potřebuje". Každopádně další dámskou novinkou je Isn't It Romantic s Rebel Wilson, které utržilo 14,2 milionu za víkend a dosud 20 milionů celkově. Parodie na romantické komedie má šanci dát čtyřicítku z Ameriky.

Všechno nejhorší 2 je ukázkový příklad porouchané série. Film stál 9 mega, má výrazně lepší recenze a odstartoval s 9,8 miliony, za víkend a 13,5 miliony za prodloužený víkend. To je šílený propad oproti 26 mega jedničky, která se hrála teprve před rokem a půl. Diváci asi opakující se námět nechtěli vidět, hlavně když jde o film, ve kterém se opakuje jeden den. To se pak nasčítá. Moc velkou výdrž po úvodním víkendu také nečekejte. Mezinárodně dalších 11 milionů.

Další kapitola »

Alita: Bojový anděl

14.02.2019 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Romantický
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Alita zabojovala | Fandíme filmu Box Office: Alita zabojovala | Fandíme filmu Box Office: Alita zabojovala | Fandíme filmu Box Office: Alita zabojovala | Fandíme filmu Box Office: Alita zabojovala | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest