Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení

Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Herci pod vodou cvičili s trenérem českého rekordmana Martina Štěpánka. Štáb se přesouvá na Nový Zéland a všechna pokračování mají být zcela samostatná.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

To, že všechny filmy budou lokalizované na Pandoru neznamená, že bychom se měli bát nějaké jednotvárnosti. Ve sci-fi filmech je sice poměrně obvyklé, že jedna planeta je celá mořská a jiná celá ledová, avšak Avatar se daleko víc inspiruje skutečným životem na Zemi, na které najdete celou řadu nejrozmanitějších prostředí. Během pokračování tak poznáme nové klany Na'viů a jejich rozmanité kultury. Když nějaký klan celý život žil v oceánu, bude se logicky kulturně zásadně lišit od klanu Omaticaya z prvního filmu, který strávil celý život v lesích. Zároveň, podobně jako na Zemi, se mají jednotlivé kultury různě prolínat.

K tomu, aby se daly natáčet podvodní scény, nechal štáb postavit obří nádrž s 1 900 000 litry vody a najal Kirka Kracka (ten trénoval i českého potápěčského rekordmana Martina Štěpánka), aby hercům pomohl vydržet dlouho pod vodou. Aby byly pohyby co nejpřirozenější, natáčely se podvodní scény skutečně pod hladinou a herci nemohli používat dýchací přístroje. Kate Winslet nakonec dokázala zadržet dech na sedm minut a v Hollywoodu se teď žertuje, že vlastně překonala Toma Cruise, který při natáčení Mission: Impossible – Národ grázlů dokázal zadržet dech na šest minut. Sluší se nicméně poznamenat, že Winslet zadržela dech na 7 minut v klidu, zatímco Cruise byl po celých 6 minut v pohybu.

Na závěr se pozastavme ještě u názvů jednotlivých pokračování, které se objevily nedávno online. Tehdy panovaly jisté pochyby o jejich pravosti. Sám režisér James Cameron celou věc uvedl na pravou míru – názvy pravdivé jsou i nejsou. Jedná se o názvy prozatímní. Všechny jsou součástí širšího výběru potenciálních názvů, ze kterých nakonec vzejde definitivní volba. Připomínáme, že uniklé názvy zní: Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider a Avatar: The Quest for Eywa.

Dole v galerii najdete nově obsazenou Edie Falco a všechny fotky, které zatím byly k pokračování Avatara uvolněny.

V hlavních rolích hrají Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron. Dvojka má stanovenou premiéru na 18.12. 2020, trojka na 17.12. 2021, čtyřka na 20.12. 2024 a pětka na 19.12. 2025.

Zdroje: Collider I, II, III, ET Online, CBM, Oficiální Twitter

« Předchozí kapitola

Galerie: 7

Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu Avatar: Kate Winslet vydrží pod vodou déle než Tom Cruise, nový záporák a další natáčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest