Avatar: Když dvojka a trojka neuspějí, další filmy se zruší

Avatar: Když dvojka a trojka neuspějí, další filmy se zruší | Fandíme filmu
Disney
Za jakých podmínek přijala Kate Winslet roli v pokračování a komu se vlastně další díly budou líbit?

James Cameron pokračuje v sérii rozhovorů k americké obnovené premiéře Titanicu...a tak samozřejmě mluví do velké míry především o svých dalších projektech. Vanity Fair zajímalo neustálé odkládání pokračování Avatara. Cameron to jako odkládání nevnímá. Od té chvíle, kdy se začalo skutečně pracovat, běží vše jako po drátkách, přesně podle plánu. Jen si prostě tvůrci dali načas s důkladnými přípravami.

Příprava scénářů čtyř filmů trvala čtyři roky, což se podle Camerona nakonec ukázalo jako výhoda. Veškeré potřebné nové technologie jsou vyvinuté, výtvarná stránka filmu je důkladně zpracovaná. Té dlouhý čas na přípravu rozhodně přišel k duhu. Herci měli možnost si přečíst všechny čtyři scénáře a podle toho, jak se jejich postava bude vyvíjet v budoucnu, mohou pro dvojku a trojku patřičně přizpůsobit svůj herecký projev. Příprava se zkrátka a dobře po všech směrech vyplatila.

Jedním dechem Cameron připouští, že když Avatar 2 a 3 nevydělají dost peněz, čtyřka a pětka nikdy nevzniknou. Nemáme se však bát toho, že bychom případně dostali nedokončený zážitek. Napříč všemi pěti filmy se sice rozprostírá jeden velký meta narativ, nicméně každý snímek sám o sobě je uzavřeným příběhem se začátkem, prostředkem a koncem. Tematicky a z hlediska přístupu k postavám jsou pokračování přirozeným rozšířením jedničky, takže komu se první film nelíbil, tomu se nebudou líbit ani ty další a naopak. A pokud se některým divákům líbila jednička v kinech, ale po čase z nich nadšení vyprchalo, tak těm se podle Camerona bude pokračování líbit taky.

Ke zmiňovanému Titanicu se váže také Kate Winslet, která v pokračování Avatara dostala roli jednoho z Na‘viů z mořského národa, z klanu na útesech. Winslet podle Camerona trvala na tom, že všechny své podvodní scény ztvární sama, což rozhodně není nic jednoduchého, protože se musela naučit vydržet s dechem stejně dlouho, jako ostatní herci, kteří zvládají tři až čtyři minuty. Ve vodě jsou přitom celou dobu klidní, hrají a pomocí určitého druhu znakové řeči dokonce i vedou dialogy.

A co by Cameron řekl na to, kdyby skutečně Disney koupil studio Fox, jak se v poslední době probírá? Železný Jim tvrdí, že by to nebyl nejmenší problém. S Foxem má skvělé vztahy, vyšel by jistě skvěle i s Disneym. Pro toho je navíc sága Avatara důležitá, protože jí věnoval část Disney Worldu, takže by sérii zajisté podporoval.

Zdroj: Vanity Fair

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest