Avatar: Jak pokračují přípravy a jaké jsou šance na TV seriál

Avatar: Jak pokračují přípravy a jaké jsou šance na TV seriál | Fandíme filmu
20th Century Studios
Přibyl nový scenárista, Cameron pochybuje o termínech a přidává si práci. A který svůj další film hodlá po Vetřelcích připravit ke speciálnímu vydání?

James Cameron v sobobtu na Comic-Conu představil speciální edici Vetřelců vydanou k 30. výročí vzniku. Do amerických prodejen se Blu-ray chystá 13.9., tak snad se u nás také dočkáme. Režisér také prozradil, že další film, kterému hodlá dopomoci k ultimátní edici, je Propast. Původní negativ byl naskenovaný v rozlišení 4K, podle režiséra vypadá obraz skvěle a připravuje se klasické vydání i vydání v novém formátu HDR, který zjednodušeně řečeno nabídne bohatší barevné podání.

Jak to vypadá s přípravami Avatara? Asi vás to nepřekvapí, ale scénáře pořád ještě nejsou dokončené! Cameron teprve zhruba před týdnem dokončil Avatara 4 a čekají jej práce na Avatarovi 5. Proč všechno tak trvá? Cameron chce točit všechny filmy naráz, aby minimalizoval náklady a k tomu potřebuje mít všechny scénáře dovedené k dokonalosti. K ruce měl při přípravě sice celý tým scenáristů, ale ti s ním pouze vymýšleli příběh a svět, přinášeli nové nápady. Konečnou přípravu scénáře si musí udělat sám, musí to být jeho vlastní slova, aby se mu scénáře dobře realizovaly. Cameron také prozradil, že na Avatarovi 4 pracoval ještě další scenárista, který dosud nebyl ve spojitosti s projektem zmíněn.

Původně Cameron počítal s avatarovskou trilogií, ale materiál se jemu i ostatním scenáristům rychle rozrůstal pod rukama. Obzvlášť nakynul především příběh, který se měl původně vejít do druhého filmu. Ten se během příprav v podstatě zdvojnásobil! Cameron řekl během prezentace také jednu značně matoucí věc. Předběžná data premiéry jsou v tuhle chvíli oznámená na Vánoce 2018, 2020, 2022 a 2023. Přesto James na Comic-Conu řekl, že je produkce naplánovaná tak, aby filmy šlo uvádět do kin s ročním odstupem. Došlo snad už zase k nějaké změně, o které prozatím nevíme? Obratem sám režisér na Comic-Conu dodal, že si není jistý, jestli se mu jeho vytyčené termíny podaří splnit...

A když už jsme u toho růstu celého světa Pandory, co kdyby se značka podívala někam jinam, než na filmové plátno? Tomu je Cameron otevřený. Svět podle všeho stvořil opravdu detailní a rád jej publiku představí co nejpodrobněji. Jisté však je, že se nedočkáme hraných seriálů. Vzhledem k tomu, že je většina záběrů ze světa Avatara plně digitální, by byla produkce finančně neúnosná. Připravit by šel snad jedině animovaný seriál, podobně jako to dělají Star Wars. A Cameronovi se docela zamlouvá představa, že by některé postranní příběhy byly představené jako rádiové hry. V době, kdy lidé milují podcasty a audioknihy, to možná nezní až tak šíleně. Ale dostane se k tomu všemu megaloman Cameron vůbec?

Zdroje: Variety, Screen Rant

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest