Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu

Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Bryan Singer byl po sexuálních obviněních vyškrtnutý z nominací na ceny BAFTA. Jde o správné rozhodnutí? Nebo to zavání pokrytectvím?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Ceny BAFTA jsou nejvýznamnější filmovou cenou, která se rozdává v Evropě a jsou každoročně posledním předstupněm Oscarů. Letošní vítězové budou odhaleni už tuto neděli večer. Jen několik dní před tím přišli pořadatelé s poněkud nečekaným oznámením:

„Ve světle nedávných nesmírně vážných obvinění BAFTA informovala Bryana Singera, že jeho nominace za snímek Bohemian Rhapsody byla s okamžitou platností pozastavena.

BAFTA považuje údajné chování za zcela nepřijatelné a neslučitelné se svými hodnotami. Právě to vedlo k pozastavení nominace pana Singera. BAFTA bere v potaz, že pan Singer obvinění popírá. Proto pozastavení nominace zůstane v platnosti do chvíle, kdy budou všechna obvinění vyšetřena.

Abychom předešli pochybnostem: Bohemian Rhapsody je nadále nominovaná v kategorii Vynikající britský film a zbývající kandidáti s nominací spojení nominovanými zůstávají.

BAFTA věří, že všichni mají právo na naplňující kariéru v bezpečném a profesionálním pracovním prostředí a bude nadále spolupracovat s filmovým, herním a televizním průmyslem, aby tomu napomáhala.

Až do konce pozastavení BAFTA nebude situaci nadále komentovat.“

Co přesně to znamená? Bohemian Rhapsody zůstává dál nominovaná na cenu pro Vynikající britský film, pouze s tím rozdílem, že kdyby kdyby snímek vyhrál, cenu si odnesou producenti Graham King a Anthony McCarten, zatímco Bryan Singer nominovaný nebude. Pokud se jednou Singerův případ dostane před soud a režisér bude zproštěn obvinění, tak podle všeho BAFTA Singerovi nominaci navrátí, popřípadě mu dodatečně udělí cenu, pokud by Bohemian Rhapsody letos zvítězila.

(Připomínáme, že Bryan Singer byl pro zanedbávání povinností z natáčení Bohemian Rhapsody propuštěný, ale kvůli platným odborovým pravidlům je dál z technického hlediska uváděný jako režisér filmu).

Další kapitola »

Galerie: 10

Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu Bohemian Rhapsody: Režisér kvůli skandálům přišel o nominaci na filmovou cenu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest