Biografie hvězd: Scarlett Johansson

Biografie hvězd: Scarlett Johansson | Fandíme filmu
Sexy Černá vdova z Avengers, Charlotte ztracená v překladu, můza Woodyho Allena...to vše a mnohem víc je první dáma v naší sérii biografií hvězd.

Je tady opět čtvrtek a to znamená jediné – je tu Biografie hvězd, která vzniká ve spolupráci se serverem VideaCesky.cz. Naposledy jsme se mohli dozvědět něco o bouřlivákovi Charliem Sheenovi a nyní mám tu čest vám představit první dámu v našem seriálu – Scarlett Johansson.

Tato kráska, svým vzhledem evokující hollywoodské divy z 30. let 20. století, se narodila 22. listopadu 1984 v New Yorku na Manhattanu. Nyní zde žije a Velké Jablko zkrátka miluje – natolik, že si nechala udělat tetování okolo zápěstí, náramek, který vypadá jako keltské vyobrazení Thorova kladiva, ve kterém je vepsáno I

Podle svých slov chtěla být herečkou už od svých tří let a tenhle sen si splnila ve velice brzkém věku. Nastoupila do Lee Strasberg Institut a vzápětí účinkovala vedle Ethana Hawka ve hře Sophistry (bylo jí 8). Již od začátku své kariéry byla spojována s velkými jmény hereckého showbyznysu – na velkém plátně debutovala ve filmu Všude dobře, doma nejlíp po boku Bruce Willise či Eliaha Wooda, pokračovala jako dcera Seana Conneryho ve Vražedném alibi. Zářila ve snímku Manny & Lo (za tuto roli obdržela nominaci na Independent Spirit Award) a vidět jsme ji mohli i v příšerném třetím pokračování komedie Sám doma.

 

 

Velký průlom nastal v roce 1998, kdy nahradila Natalii Portman ve filmu Zaříkávač koní. Ve svých rolích navzdory nízkému věku vždy působila vyzrálejší a starší, což způsobilo její oblíbenost mezi tvůrci. Další výrazná jména, se kterými je spojena, jsou bratři Coenovi a jejich film Muž, který nebyl. Pak přišla Sophie Coppola a její Ztraceno v překladu (na filmovém festivalu v Benátkách za něj získala cenu za Nejlepší herečku) a na Scarlett definitivně ulpěl hvězdný prach. Za tento snímek a za Dívku s perlou byla nominována na Zlaté glóby. Další nominaci získala, když v ní Woody Allen objevil svou múzu. Nejprve se objevila v jeho Match Point: Hra osudu, právě za niž byla nominována, a netrvalo dlouho a blonďatá diva zaujala hlavní role ještě v Sólokapru (tady se poprvé setkala Hughem Jackmanem) a ve Vicky Cristina Barcelona, kde sváděla jak Javiera Bardema, tak i jeho exmanželku Penelope Cruz.

Hugh Jackman o její přízeň bojoval společně s Christianem Balem v režii úžasného Christophera Nolana v Dokonalém triku, kde Scarlett Johanssonová přijala roli Jackmanovy asistentky. S herečkou, díky níž mohla pořádně nastartovat svou kariéru, Natalií Portman hrála v dobovém velkofilmu Králova přízeň. Nebrání se ani komediím, z nich můžeme zmínit například Až tak moc tě nežere, či rodinným filmům, jako je nedávný snímek Koupili jsme zoo.

S komiksovým světem si poprvé zašpásovala ve snímku Spirit Franka Millera. Přestože film nebyl příliš úspěšný, neodradilo ji to, a to je jen dobře, protože před dvěma lety se nám předvedla jako rusovlasá agentka S.H.I.E.L.D.u v megahitu Iron Man 2 a tak se nám, komiksovým fanouškům, vryla do paměti. Natasha Romanoff, ruská agentka s temnou minulostí, zaujala všechny komikové fanoušky a i sama Scarlett si ji oblíbila, zvláště proto, že není spojená s žádnou lovestory a lehce se dokáže vyrovnat i drsným chlapům. To dokázala, když se do kočičího obleku Černé Vdovy oblékla znovu ve výborných a megaúspěšných Avengers, kde jako jediná žena v týmu skvěle sekundovala ostatním kolegům.

 

 

Na adresu svého oblečku prohlásila, že není tak nepohodlný, jak se zdá, ve srovnání s kostýmy ostatních Avengerů (třeba Thor musel mít pod oblekem ochlazovací systém). Prý je to jako nosit opravdu propocené pyžamo. Určitě to tedy nebyla taková hrůza, protože Johanssonová v roce 2011 přiznala, že by se ráda vrátila do role Černé Vdovy ve svém vlastním filmu, protože její postava má velice zajímavou minulost. A jelikož producent Kevin Freige Vdovu zbožňuje, mohlo by se to vyplnit. Jisté je, že rusovláskou se stane nejméně ještě jednou a to ve druhých Avengers. Za natočení dvojky Avengers by si herečka mohla přijít údajně až na 20 milionů dolarů. Tímto by se vyrovnala platu Julie Roberts v Erin Brockovich a předběhla Angelinu Jolie, jež za Turistu dostala 19 milionů dolarů.

Ani hudební scéna Scarlett není cizí, nejen proto, že si střihla roli v klipu Justina Timberlakea What Goes Around Comes Around. Její charakteristický hlas, zastřený chraplák, jí slouží nejen k pobavení publika při karaoke, které miluje. V roce 2008 vydala debutové album Anywhere I Lay My Head, plného cover verzí písní od Toma Waitse a s jednou vlastní písní. Druhé album, Break Up, vyšlo v roce 2009.

V budoucnu se na ni můžeme těšit ve filmu Alfred Hitchcock and the Making of Psycho, kde ztvární postavu Janet Leigh či v thrilleru Trance Dannyho Boylea. Také se upsala spolupráci s Josephem Gordon-Lewittem, který se přetransformoval do role režiséra a natáčí se Scarlett svůj debut (i scénáristický a navíc ve filmu Joseph i hraje), sexy komedii Don Jon’s Addiction. Když už je řeč o režírování – sama Johanssonová si brousí zuby na režisérskou židli u adaptace knihy Trumana Capoteho Summer Crossing. Tuto práci si už vyzkoušela – zrežírovala hudební klip zpěvačky Jessie Baylin Hurry Hurry (sice jde jen o procházku po mostě, ale i tak se to počítá). V plánu je také návrat na divadelní prkna Brodwaye. V Kočce na rozpálené plechové střeše by se připojila ke Chrisovi Pinovi a šušká se, že by se opět mohla pracovně setkat s dlouholetým kamarádem a nyní kolegou Jeremym Rennerem, který by se postavil do role jejího alkoholického manžela.

 

 

Až do nedávna se Johanssonové dařilo vyhýbat se skandálům, dokud na internet neunikly její nahé fotky. Podle svých vlastních slov se ale z této zkušenosti poučila a stala se tolerantnější a trpělivější. V životě své partnery hledala taktéž ve filmovém světě. Nejdříve chodila s Joshem Hartnettem, se kterým se seznámila díky filmu Černá Dahlia. Když jim vztah nevyšel, potkala Ryana Reynoldse. Tito dva herci se vzali při malém soukromém obřadě ve Vancouveru. Bohužel, pohádka nevydržela dlouho, pár se po dvou letech manželství bez vytahování špíny jeden na druhého rozvedl. Krátce po té Scarlett několik měsíců randila se Seanem Pennem.

Na to, že Scarlett ještě není ani 30 let, má biografii opravdu rozsáhlou a zajímavou. Na poličce má vystaveno několik cen za Nejlepší herečku (dvakrát BAFTA, divadelní cena Tony) a nesčetně nominací. Potkat jste ji mohli i u nás, když byla hlavní hvězdou MFF v Karlových Varech. Je tváří spousty luxusních značek jako Calvin Klein, Louis Vuitton či L’Oreal. V květnu tohoto roku získala hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Proslov při tom přednesl spoluherec Jeremy Renner, který prohlásil, že po měsících natáčení Avengers, kdy po něm Scarlett neustále šlapala, se těší, až si on bude moct šlápnout na ni.

Užijte si dokument a těšte se na další díl. Videodokument připravila stanice MNC a my jsme vám jej přinesli díky spolupráci se serverem Videa Česky. O překlad se postarala SolamBee. Navštivte také web VideaCesky.cz, kde můžete hlasovat, o kom chcete číst a sledovat příště. Také nám do diskuze nezapomeňte napsat, co si o dnešní hvězdě myslíte.

 

Biografie hvězd: Scarlett Johansson

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest