Představujeme: Alfred Hitchcock and the Making of Psycho

Představujeme: Alfred Hitchcock and the Making of Psycho | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Anthony Hopkins jako Alfred Hitchcock v biografickém dramatu o natáčení jednoho z nejvlivnějších filmů v dějinách.

AKTUALIZOVÁNO o fotky Anthonyho Hopkinse a Scarlett Johanson v kostýmu.

Psycho Alfreda Hitchcocka bezesporu patří k nejdůležitějším filmům vůbec. Pomáhalo definovat způsob, jakým se následně vyvíjely žánry hororu a thrilleru a ze samotného Hitchcocka s konečnou platností učinilo nesmrtelnou legendu. Teď o nelehkém natáčení Psycha vzniká film Alfred Hitchcock and the Making of Psycho, natočený podle stejnojmenné knihy Stephena Rebella. Rebello napsal i první verzi scénáře, kterou následně přepracoval John J. McLaughlin, spoluautor Černé labutě. Režii dostal na starost Sacha Gervasi, který má za sebou zatím jen ceněný hudební dokument Anvil! The Story of Anvil.

Děj filmu se bude soustředit opravdu čistě na Psycho a jeho porodní bolesti. Hitchcock už byl v době jeho natáčení uznávaným režisérem „seriózních“ thrillerů a mystérií a nikdo nerozumněl tomu, proč se snaží experimentovat s pokleslým žánrem pro senzacechtivou omladinu. Studio proto Hitchcockovi nechtělo dát dostatek peněz, a tak režisérovi nezbylo nic jiného, než pracovat s televizním štábem svého seriálu Alfred Hitchcock uvádí a natáčet neuvěřitelně rychle. Film měl ale problémy i se scénářem nebo s ratingovou komisí, které se nelíbilo, že na plátně sdílí lože nesezdaný pár, že kamera detailně zabírá spláchnutí záchodu a nebo jeden krátký záblesk nahého pozadí. Hotová Sodoma Gomora, že?

Snímek navíc bude mít hodně silné obsazení. Samotného Hitchcocka si zahraje Anthony Hopkins, jeho ženu Helen Mirren. Scarlett Johanson se ve filmu objeví jako Janet Leigh, alias představitelka Marion Crane – slavné oběti ze sprchy. Její sestru Lilu, která po zmizelé Marion pátrá, hrála Vera Miles, kterou si střihne Jessica Biel, herce Anthonyho Perkinse (Norman Bates) představí James D’Arcy. Dále se můžeme těšit ještě na Toni Collette (Hitchcockova věrná asistentka), Dannyho Hustona (přítel Hitchcockovy ženy Whitfield Cook, který je spoluautorem Hrůzy na jevišti) nebo Wallace Langhama (designér filmu). Snímek by se měl začít natáčet už teď v dubnu.

Zdroje: LA Times, THR I, THR II, Variety I, Variety II, Deadline

 

The Girl

Alfred Hitchcock and the Making of Psycho však překvapivě není jediným snímkem, který se o slavném režisérovi momentálně chystá. Britská BBC chystá ve spolupráci s HBO televizní film The Girl, který se bude soustředit na Hitchcockovu posedlost herečkou Tippi Hedren, představitelky hlavní role v Ptácích, ze které režisér doslova vyrobil hvězdu. Na autenticitu snímku dohlíží Hitchcockův životopisec Donald Spoto, scénář nachystala Gwyneth Hughes, která strávila dlouhé hodiny rozmlouváním s Tippi Hedren, aby měla jistotu, že její dynamický vztah s Hitchcockem zachytila správně. Režii má na starost Julian Jarrold, převážně televizní tvůrce, který je nejznámější asi díky své, relativně slabé, adaptaci Vášně a citu s Anne Hathaway. Hitchcocka si v tomto případě zahraje Toby Jones (Hunger Games, Můj týden s Marilyn, Jeden musí z kola ven), Tippi Hedren ztvární Sienna Miller (G.I. Joe, Hvězdný prach).V galerii najdete první fotografii ústřední dvojice v kostýmech. Poměrně věrná iluze, co říkáte?

Zdroje: Deadline, Daily Mail UK

Galerie: 3

Představujeme: Alfred Hitchcock and the Making of Psycho | Fandíme filmu Představujeme: Alfred Hitchcock and the Making of Psycho | Fandíme filmu Představujeme: Alfred Hitchcock and the Making of Psycho | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest