Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů

Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
A podívejte se, jak měl v Justice League původně vypadat Aquaman.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Kdyby skutečně dotáčky stály dodatečných 300 milionů dolarů, tak vlastně nebyl důvod lepit z nesourodých kusů nefunkčního Frankensteina, za tyhle peníze by nebylo problém natočit úplně nový film. Částka je ale samozřejmě nesmyslná. Tak především, přetáčky a postprodukce trvaly několik měsíců. Za tu dobu 300 milionů prostě neutratíte. A film se nepřetáčel ani zdaleka celý. Trailery potvrzují, že většina materiálu byla pořízena ještě během původního natáčení. Konkrétně se dle dostupných informací přetáčelo asi 20% filmu, z toho většina byly dialogové scény.

Většina filmu tedy byla natočená, herci byli najatí, personál taktéž, čas trikových společností byl objednaný. Během přetáček se reálně platily dva měsíce natáčení navíc, scenárista a režisér Joss Whedon, nový skladatel Danny Elfman, dodatečná práce trikových společností, které předělávaly/přidávaly některé scény oproti původní objednávce a přesčasy mnoha zúčastněných, aby se vše včas stihlo. Dle dostupných informací z ověřených zdrojů přetáčky vyšly na 25 milionů, což je podstatně reálnější částka.

I kdyby to ale byl dvojnásobek, a i kdyby cena dotáček nebyla započtená v potenciálně 350milionovém rozpočtu, jsme na 400 milionech dolarů (nikoliv na 650 milionech, jak tvrdí Van Sciver). K tomu připočtěte náklady na propagaci, to máme dalších zhruba 100 milionů. V kinech film utržil 657 milionů dolarů. Z toho si zhruba polovinu vzali provozovatele kin, zůstalo 328 milionů. V USA film na DVD a Blu-Ray film utržil 53 milionů dolarů (i kdyby se opět půlilo, tak to dohromady dělá nějakých 355 milionů). To jsou veškeré informace o tržbách, které oficiálně máme, nicméně DVD a Blu-ray se prodávaly také mezinárodně, Warner film prodává online, pronajal jej streamovacím společnostem, kabelovým stanicím a běžným televizím. Prodávaly (a prodávají) se hračky a další merchandising. Justice League tak nebyla v žádném případě úspěchem (podobně náročné projekty mají za úkol vytvářet zisk), ale není zcela vyloučené, že se nakonec horko těžko zaplatila, nebo přinejmenším nevygenerovala ztrátu ve stovkách milionů, ale maximálně v desítkách milionů. Což je nepříjemné, ale nikoliv likvidační.

Justice League také měla premiéru déle než před rokem. Aktuálně už dávno v kinech panuje Aquaman, který naopak vydělává jako splašený. Spojovat momentální propouštění v komiksovém nakladatelství DC s rok starým neúspěchem ve filmové části firmy, tak samo o sobě nedává moc velký smysl. Ve finále můžeme spekulovat o tom, zda Ethan Van Sciver pouze neví, o čem mluví, anebo záměrně šíří bludy, ale v součtu je to asi celkem jedno. Hlavní je, že jestli jste momentálně někde narazili na zprávy o tom, že Justice League stála 650 milionů, tak teď už máte podstatně jasnější představu o tom, jaká je zhruba realita.

V galerii se můžete podívat, jak měli původně v Justice League vypadat Aquaman (Jason Momoa) a Vulko (Willem Dafoe), když se ještě měl ve filmu ukázat.

Zdroje: Comics Artist Pro Secrets, THR, Artstation, Variety, Wiki, The Numbers

« Předchozí kapitola

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 10

Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest