Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách

Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 23 obrázků
A stále není jasné, kdo vlastně bude označený za režiséra filmu. K tomu nový pohled na příští Batmanův kostým.

Na Comic-Conu se Warner snažil politicky skrze ústa Raye Fishera zlehčit zprávy o tom, že Justice League podstupuje rozsáhlé přetáčky. Teď renomovaný hollywoodský zpravodaj Variety přináší podrobnosti o tom, jak masivní přetáčky a dotáčky jsou.

Zatímco studio používá oficiálně pouze termín „dotáčky“ (čili natáčení dodatečného materiálu), podle informací Variety rozhodně dochází i k přetáčkám, tedy k předělávání již hotových částí filmu. Akční scény, které původní režisér Zack Snyder natočil, jsou prý v pořádku, ale bylo potřeba pracovat na jejich propojení, na scénách dialogových. Aktuální přetáčky slouží prý především právě k vylepšení dialogů. Přesně kvůli tomu už před delší dobou studio Warner najalo Josse Whedona (dle informací Batman-On-Film jej vybralo studio, nikoliv Zack Snyder, jak se občas uvádí). Whedon jako tzv. script doctor („zachránce scénářů“, důležitá hollywoodská profese, kterou si přivydělávala třeba i Carrie Fisher) pracoval v minulosti na filmech jako Nebezpečná rychlost, Toy Story, X-Men či Thor: Temný svět. Podle všeho měl pouze jako scenárista-záchranář pracovat i na Justice League, Snyder měl přetáčky provést sám a Whedonovi režisérské otěže předal pouze kvůli své osobní tragédii.

Jak Variety připomíná, dotáčky má do svého produkčního plánu napevno zasazený prakticky každý hollywoodský velkofilm, aby bylo možné doladit drobné nesrovnalosti, na které se při psaní scénáře nebo při natáčení nepřijde a odhalí se až ve střižně. Předem se stanoví termín, kdy herci musejí být smluvně k dispozici a v rozpočtu jsou na dotáčky předem stanovené peníze. Dotáčky obvykle trvají maximálně jeden až dva týdny celkem a vyhrazuje se na ně 6-10 milionů dolarů. U Justice League je na přetáčky vynaloženo tolik času a peněz, kolik menší filmy potřebují na kompletní produkci.

Podle Variety studio za přetáčky utratí zhruba 25 milionů, podle Batman-On-Film to má být ještě víc. Rozsáhlé natáčení se střídavě v Londýně a v Los Angeles vleče už zhruba dva měsíce (podle B-O-F bude probíhat ještě v srpnu). Dlouhá doba je zaviněná především tím, že někteří herci už dávno mají jiné povinnosti, což je stejná situace, kterou si prošel loni v létě Rogue One: Star Wars Story. I tak ale podle doplňujících informací od redaktora The Hollywood Reporteru stráví všichni herci na place přinejmenším dva další týdny a někteří až čtyři týdny.

Často je problém, aby se spolu sešli v jednu chvíli herci, kteří mají společné scény a řada z protagonistů má značné komplikace ve svém pracovním rozvrhu. Vypadá to, že nejjednodušší to mají Gal Gadot a Ben Affleck, kteří aktuálně nemají jiné závazky. Jason Momoa odtočil asi dva týdny dotáček a musel kvůli nim pravidelně létat z Austrálie, kde točí Aquamana. Ten také spadá pod Warner, takže vše studio zařídilo. Až tak složité to nebylo ani s Ezrou Millerem. Ten začal natáčet pokračování Fantastických zvířat, kde by měl mít výraznější roli než posledně, ale opět jde o produkci Warneru, takže se daří harmonogram jakž takž sladit. Zdaleka největší potíže jsou však s Henrym Cavillem, který má už dávno závazky u Paramountu, pro který točí Mission: Impossible 6. Jeho postava má navíc ve filmu knír a Paramount Cavillovi zakázal si jej oholit. Proto herec natáčí Justice League s ním a bude mu v postprodukci digitálně vyretušován. 

Nejasnosti jsou také stále kolem toho, kdo vlastně bude označen jako režisér filmu. Režisérský cech má v USA velice přísná pravidla a trvá na tom, aby byl pod filmem vždy podepsán jeden člověk, maximálně tvůrčí duo, které je dopředu jasné a zřetelné. Cech se tak chce vyhnout potížím cechu scenáristů, který neustále řeší spory svých členů, kteří se soudí s filmovými studii o to, kdo film vlastně napsal. A stejně tak se chtějí režiséři vyhnout šaškárně, kterou předvádí cech producentů, který (s mírnou nadsázkou) neváhá udělit titul „producent“ kdejaké uklízečce, která při natáčení vytírala podlahy. A nejspíš jde také o určitou míru ješitnosti, kdy se režiséři snaží navenek zachovat iluzi, že režisér je svrchovaným pánem, který je za výslednou podobu filmu zodpovědný, i když na vlastní oči pozorujeme, že v Hollywoodu jsou režiséři často spíš jen jedním z mnoha najatých řemeslníků, kteří plní zadání studia.

Před časem britský Youtube účet Warneru uvedl u traileru na Justice League jako režiséry Snydera i Whedona, aby později pro jistotu oba dva smazal. Variety teď uvádí, že Whedon sice na přípravy filmu už teď dohlíží měsíce, ale jako spolurežisér filmu nakonec téměř určitě uvedený nebude. Podle Variety by krom tučné výplaty mohl dostat titul „scenárista“ nebo „producent“. Loni byl v podobné situaci u Rogue One režisér Tony Gilroy oceněný titulem „scenárista“ a stejně tak tuhle potíž bude muset řešit spin-off o Hanu Solovi, kde se taktéž měnil režisér.

Variety dále uvádí, že kvůli rozsáhlým přetáčkám z poslední doby (zmiňované Star Wars, Světová válka Z, Justice League, Suicide Squad) bude Warner do budoucna v časovém harmonogramu i rozpočtu chystaných filmů předem počítat s rozsáhlými dotáčkami/přetáčkami a trend následují i další studia.

Abychom přinesli také nějaké pozitivní novinky, přidáváme na závěr alesopň detailní fotky věrné figurky Batmana, takže si můžete dobře prohlédnout jeho nový kostým.

Poháněný obnovenou vírou v lidstvo a inspirovaný Supermanovou vznešenou obětí, se Bruce Wayne za pomoci nového spojence, Diany Prince, postaví ještě většímu nepříteli. Společně Batman a Wonder Woman dávají dohromady tým nadlidí, který se postaví proti nově probuzené hrozbě. Avšak navzdory zformování bezprecedentní ligy hrdinů (Batman, Wonder Woman, Aquama, Cyborg a The Flash), může být na záchranu planety, která čelí útoku katastrofických rozměrů, už pozdě.

V hlavních rolích snímku Justice League hrají Hrají Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Ezra Miller, Jeremy Irons, J.K. Simmons a Willem Dafoe. Jako režiséři se vystřídali Zack Snyder a Joss Whedon, scénář postupně připravovali Chris Terrio a Joss Whedon. Datum české premiéry je stanoveno na 16.11. 2017.

Zdroje: Coming Soon, Screen Rant,

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 24

Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu Justice League: Podrobnosti o rozsáhlých a drahých přetáčkách | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest