Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů

Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
A podívejte se, jak měl v Justice League původně vypadat Aquaman.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Občas se online objeví skutečně bizarní zprávy. Tohle je jedna z nich. Možná jste na ni narazili, tak si pojďme rozebrat, o čem se mluví a jak blízko nebo daleko mají aktuální zvěsti blízko k realitě.

Před několika dny hollywoodské zpravodaje informovali o tom, že nakladatelství DC propustí 3% zaměstnanců. Ethan Van Sciver tvrdí, že za to může neúspěch Justice League, Van Sciver dále uvádí, že když Joss Whedon převzal Justice League, vyžádal si na přetáčky 300 milionů dolarů. Původní Snyderův rozpočet se přitom podle Scivera měl blížit 350 milionům dolarů. Podle Von Scivera se jedná o drahou katastrofu, která pro Warner znamenala ztrátu stovek milionů.

Ze všeho nejdřív si pojďme říct, kdo je Ethan Van Sciver. Jedná se o komiksového výtvarníka, který asi 20 let pracoval pro DC komiks, určitě tedy může mít uvnitř nakladatelství konexe. Zároveň je třeba mít na paměti, že jde o jednoho čelních představitelů hnutí Comicsgate, které tvrdí, že inkluze, diverzita a liberální hodnoty zabíjejí komiksový průmysl. Celkově se hnutí specializuje na rozdmýchávání nejrůznějších konfliktů a šikanování lidí, kteří nesdílejí jeho názory.

Vedle toho, že je značně diskutabilní Van Sciverova důvěryhodnost, nedává příliš velký smysl ani to, co Sciver tvrdí. Jím uváděné částky se navíc liší od těch, které v minulosti uváděly podstatně důvěryhodnější zdroje (Warner, hlavní hollywoodské zpravodaje, Forbes, Box Office Mojo...).

Tak především, rozpočet Justice League je běžně uváděný ve výši 300 milionů dolarů. Podle některých odhadů se částka k 350 milionům mohla blížit, ale vždy se hovoří o celkové částce, nikdy ne o částce před tím, než začaly přetáčky. Warner by ostatně takhle vysoký rozpočet dopředu nejspíš ani neschválil. Málokterý velkofilm překročí rozpočet 250 milionů dolarů a DC komiksovek se to do té doby nestalo žádnému (pravda, Batman v. Superman podle některých zdrojů stál 263 milionů, podle jiných to však bylo přesně 250). Nedává příliš smyl, aby najednou Warner dopředu schválil rozpočet o 100 milionů vyšší.

Další kapitola »

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 10

Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu Justice League: Komiksový tvůrce tvrdí, že film stál přes 650 milionů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest