Nesmiřitelní: Chystá se japonský remake

Nesmiřitelní: Chystá se japonský remake | Fandíme filmu
Američané pro jednou dostanou ochutnat vlastní medicíny - Japonci si po svém předělají westernovou klasiku Clinta Eastwooda.

Hollywood všeobecně nedokáže přinést vlastní nápady, nebo se je aspoň bojí použít, a tak adaptuje, recykluje, remakuje. Někdy starší filmy, někdy zahraniční. Děje se to pořád. Abychom se doslechli o nějaké jiné zemi, která by remakovala snímek americký, to už tak běžné není. Teď se do takového díla pustili Japonci a rozhodně netroškaří – na mušku si vzali Nesmiřitelné, klasiku, ve které se Clint Eastwood velkolepě rozloučil s westernovým žánrem. Film pobral plné čtyři Oscary a patří k tomu vůbec nejlepšímu, co nám divoký západ dal.

Eastwood se na nekonečné prérie podíval podstatně temnější optikou, než na jakou byli diváci doposud zvyklí, a naservíroval nám příběh zestárlého legendárního pistolníka, který pověsil kolt na hřebík a snaží se poctivým způsobem postarat o rodinu. Jenže v nedalekém městečku si začnou vyskakovat dva kovbojové a místní obyvatelé dají dohromady tučnou odměnu, kterou nabízejí tomu, kdo je dokáže výtržníků jednou provždy zbavit. Jak to bylo dál, asi většina z vás ví.

Japonci se naštěstí nepokoušejí o doslovný přepis, ale v duchu letité tradice vymění pistolníky za samuraje. V minulosti tahle výměna většinou fungovala opačně – Sedm statečných je remake Sedmi samurajů, a Pro hrst dolarů je nepřiznanou předělávkou Kurosawowa Yojimba. Tentokrát se samurajský film inspiruje westernem. Příběh se bude odehrávat v roce 1880 na ostrově Hokkaido, kde v té době japonští kolonisté vytlačovali místní poopulaci národa Ainu. Hlavním hrdinou je kdysi legendární šermíř, který odešel do ústraní a žije poklidným životem se svojí ainuiskou manželkou, ale příslib tučné odměny ho znovu vyláká do boje.

Snímek se bude jmenovat Yurusarezaru mono, na ostrově Hokkaido se začne natáčet ještě na podzim a s premiérou se počítá na příští rok. Režírovat bude Sang-il Lee, jehož snímky mají mezi českými diváky (na CSFD) vesměs pozitivní ohlasy. Hlavní roli si zahraje dobře známý Ken Watanabe (Batman začíná, Inception, Poslední samuraj), dále se ve filmu objeví málo známí Akira Emoto a Koichi Satō.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest