The Great Wall: Velká čínská zeď se stavěla proti zombíkům

The Great Wall: Velká čínská zeď se stavěla proti zombíkům | Fandíme filmu
Tvůrce Posledního samuraje chystá nadpřirozený historický velkofilm, s Henrym Cavillem v hlavní roli.

Včera jsme vás informovali o potížích, které pronásledují katastrofický zombie film, World War Z. Snímek vychází z knihy sesbíraných fiktivních svědectví, skrz která spisovatel Max Brooks popsal Zemi v situaci, kdy podlehla rozsáhlé zombie pandemii. Jedno takové svědectví vyšlo také samostatně v rámci povídkového sborníku Zombies: Encounters with the Hungry Dead pod názvem The Great Wall (Velká zeď) a přináší svědectví mladé Číňanky, která se během zombie pandemie zúčastní horečnatých rekonstrukcí Velké čínské zdi, která má přeživší obyvatelstvo ochránit od smrtících nájezdů nemrtvých.

A právě z téhle myšlenky vychází i nový velkofilm Edwarda Zwicka (Poslední samuraj, Krvavý diamant), shodně pojmenovaný The Great Wall. Ten se nebude odehrávat ve smyšlené budoucnosti, ale v patnáctém století, kdy britští bojovníci projíždějí Čínou a zavítají na staveniště velké zdi, která se staví až v podezřelém spěchu. Nemá totiž ochránit místní ani tak před nájezdy Mongolů, jako spíš před něčím „nelidským a daleko nebezpečnějším“. O tom, jestli i v tomhle případě půjde o zombie, se můžeme jen dohadovat.

Scénář píše Marshall Herskovitz (Poslední samuraj), o hlavní role se podělí Henry Cavill (Man of Steel) a Benjamin Walker (Abraham Lincoln: Lovec upírů). Z čínských herců byla prozatím obsazena Zhang Ziyi, kterou můžete znát z Tygra a draka nebo Křižovatky smrti 2. V poslední době se objevily zvěsti, že by produkce mohla mít nějaké ekonomické potíže a proto se odsouvá, ale ve skutečnosti by snad mělo jít pouze o podřízení natáčení počasí, protože příští rok na jaře budou mít filmaři v Číně a na Novém Zélandu lepší podmínky, než letos na podzim. Jako zajímavost na závěr doplňujeme, že snímek připravuje společnost Legendary East, odnož Legendary Pictures se základnou v Hong Kongu, což je další příklad současného trendu, kdy se Hollywood snaží pronikat na rostoucí čínský trh (podobnosti viz Iron Man 3, Expendables 2 nebo Avatar 2).

Zdroje: Variety, Variety II, Deadline, Collider

Velká čínská zeď

17.02.2017 | USA, Kanada, Hong Kong, Čína, Austrálie
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest