Man of Tai Chi: Keanu Reeves natáčí revoluční kamerou

Man of Tai Chi: Keanu Reeves natáčí revoluční kamerou | Fandíme filmu
Keanu Reeves režíruje svůj debutový film a hned použil k natáčení revoluční technologii.

Keanu Reeves v posledních letech malinko vyklidil pozice. Naposledy se objevil v nevýrazné krimi komedii Příležitost dělá zloděje (Henry's Crime) z roku 2010, ale opravdový hit nám od fantasy thrilleru Constantine nenabídnul. Libanonský rodák, jehož životní rolí je bezpochyby Neo v legendární trilogii Matrix, se v nejbližší době pokusí prosadit s projekty, které se budou týkat Dálného východu a bojových umění. Ještě letos se představí v akčním dramatu 47 Ronin, jež nás zavede do Japonska osmnáctého století (příběh se zaměří na osudy skupiny samurajů, kteří se rozhodnou pomstít smrt svého mistra), následovat bude drama Generation Um..., momentálně ve fázi postprodukce, teď se ale zaměříme na snímek Man of Tai Chi, což bude současně i Reevesův režijní debut.

Děj Man of Tai Chi se bude točit kolem osudů mladého bojovníka, přičemž se bude odehrávat v Pekingu. Detaily příběhu nejsou zatím známy, ale jisté je, že Reeves si střihne roli záporáka. Tiger Hu Chen (House of Fury) se ujme role mladíka, jehož znalost bojových umění přivede do světa velkých výzev a bolestivých rozhodnutí. Chen a Reeves se spolu potkali při natáčení Matrixu, protože mladý Asiat byl součástí tehdejšího týmu kaskadérů. Natáčení začalo podle plánu na konci února v Číně a tvůrčí tým by měl během šesti měsíců zavítat do Pekingu a Hong Kongu.

(R)evoluční systém snímání

Mnoho informací zatím ven neproniklo, avšak sám debutující režisér se k určitým aspektům filmu vyjádřil během dubna. Uvedl, že v připravovaném kung-fu dobrodružství bude celkem 18 soubojů, což pokryje zhruba 40 minut filmu. Pokud jde o jazyk, točit se bude v mandarínštině – úředním jazyce Čínské lidové republiky – a angličtině. Na produkci se podílí kromě studia Universal – to má práva na uvedení v Severní Americe – také China Film Group, Village Roadshow Asia a Wanda Media. Můžeme tedy opět cítit jistou snahu o proniknutí na lukrativní čínský trh, podobně jako v případě filmů The Great Wall, Iron Man 3 či Avatar 2. Premiéra je naplánovaná na rok 2013.

Na webu se nedávno objevilo video, ve kterém můžete mimo jiné vidět přípravy a nácvik bojových scén, ale především revoluční kamerový systém Iris od americké společnosti Bot & Dolly. Tento šikovný robotický systém dává možnost zachytit souboje v netradiční perspektivě i za pomoci efektních a velice blízkých přeletů kolem hlav a končetin zúčastněných protagonistů. Video zachycuje zkoušku bojové scény a krátký komentář Keenu Reevese. Nutno přiznat, že technika natáčení vypadá opravdu báječně. Posuďte sami:

 

Man of Tai Chi - Nová revoluční kamera

 

Zdroje: China.org.cn, MTV, Collider, Twitch

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest