Preview: Trouble with the Curve

Preview: Trouble with the Curve | Fandíme filmu
Podívejte se na trailer na úplně poslední filmovou roli Clinta Eastwooda.

Clint Eastwood dosáhl v Hollywoodu téměř všeho, co si lze představit. Nicméně jeden zářez na pažbě mu pořád chybí. Ano, ačkoliv to rodákovi ze San Francisca předhazují především samotní žurnalisté, nikdy si nesáhl na zlatého plešouna za herecký výkon. Samozřejmě, má doma dva Oscary za režii – Million Dollar Baby (2005) a Nesmiřitelní (1993) – avšak do kompletní sbírky úspěchů mu pořád chybí jeden dílek pomyslné skládanky. Jsem si jist, že "drsnému Harrymu" se i tak usíná vcelku dobře, ale očividně se rozhodl udělat svým fanouškům ještě jednou radost a postavit se znovu před kameru. V minulosti sice uvedl, že Gran Torino je jeho poslední hereckou štací, ale změnu názoru rozhodně uvítají nejen jeho skalní příznivci – a to se ještě na internetu objevila spekulace ohledně jeho zapojení do Expendables 3. Tentokrát se představí ve sportovním dramatu z prostředí baseballových scoutů Trouble with the Curve, které bude sondou do života vyhledávače talentů, jenž se vydává na svou poslední pracovní cestu. Uvidíme, zda Akademie tentokrát podlehne a Clint si domů z filmového galavečera odnese ceněnou sošku.

Na první pohled je překvapivé, že svůj herecký um a potenciál svěřil Eastwood do rukou debutujícího Roberta Lorenze. Na druhou stranu, tito dva pánové se velmi dobře znají, protože Lorenz byl prvním asistentem režie u celé řady Eastwoodových filmů (Vesmírní kovbojové, Krvavá stopa, Tajemná řeka). Bez zajímavosti určitě není, že Trouble with the Curve bude prvním snímkem od roku 1993, ve které má Eastwood herecký part, ale na režisérské židli sedí někdo jiný. Scénář dostal na starost také nováček - Randy Brown, tudíž se skoro zdá, že z Clinta se stal spíše filmový scout, jenž dává příležitost debutujícím tvůrcům.

Herecké obsazení je naopak sázkou na jistotu. Nutno podotknout, že casting snad ani nemohl dopadnout lépe. Dceru hlavního hrdiny si zahraje Amy Adams (The Master, Muž z oceli), tedy jedna z nejtalentovanějších hereček současného Hollywoodu. Adams nebyla první volbou pro tuto úlohu, jelikož nejdříve byla obsazena Sandra Bullock. Nicméně toto spojení neklapalo podle plánu a po několika neshodách byla Sandra přeobsazena. Těšit se dále můžeme na Justina Timberlakea (Vyměřený čas; Runner, Runner), jehož výkony jsou film od filmu kvalitnější. Navíc je talentovaný mladík zárukou, že si cestu do kina najde i mladší část divácké obce. Ve vedlejších rolích se představí například John Goodman (The Artist, Argo), Matthew Lillard (Děti moje) či Robert "T-1000" Patrick (Terminátor 2).

Trailer je poctivé řemeslo a sálá z něj pohodová atmosféra. Důraz bude očividně kladen na složitý a narušený vztah otce a dcery, což nevypadá vůbec špatně. Potěší i jiskření mezi Adams a Timberlakem, fajnové tempo a občas i nějaká ta vtipná hláška. O druhý Moneyball se jednat s největší pravděpodobností nebude, ale o pohodové drama ze sportovního prostředí by jít patrně mělo. Osobně jsem přesvědčen, že Eastwood by kvůli obyčejnému a prostoduchému projektu před kameru opětovně nelezl, tudíž očekávání jsou vysoká. V zámoří startuje Trouble with the Curve 21. září letošního roku, v České republice a na Slovensku je premiéra stanovena na 6. prosince.

 

Trouble with Curve

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest