Piráti z Karibiku: Vyškrtnutím Deppa se ušetří desítky milionů

Piráti z Karibiku: Vyškrtnutím Deppa se ušetří desítky milionů | Fandíme filmu
Kolik celkem Deppovi vynesla Salazarova pomsta?

Příští Piráti z Karibiku už budou bez Johnnyho Deppa. Ten byl prakticky od začátku největší hvězdou série, která na něj víc a víc spoléhala. I poslední snímek, Salazarova pomsta, utržil celosvětově skoro 800 milionů dolarů a nabízí se tak otázka, zda má smysl opravovat, co není rozbité. Má to samozřejmě ale několik háčků. Už delší dobu má Depp mizerný mediální obraz a je otázka, zda by jeho jméno do budoucna propagaci značky spíš nekomplikovalo. Delší dobu se také množily zvěsti o tom, že není zrovna jednoduché s hercem pracovat.

Ekonomický magazín Forbes teď přináší další informace o tom, proč už se Disneymu spolupráce s Deppem přestává zamlouvat. Depp si za poslední Piráty údajně přišel celkem na 90 milionů dolarů, když se sečte jeho výplata a podíl ze zisku. Dle dřívějších informací dostal pevnou výplatu zhruba ve výši 20 milionů. Ty byly součástí čtvrtmiliardového rozpočtu. K tomu připočtěte alespoň 100 milionů na marketingové náklady. Rázem jste na částce 350 milionů. Pak si vezměte, že Disney dostává z pokladen kin zhruba polovinu tržeb, druhou polovinu si berou provozovatelé kin. Po odečtení podílu pro kina a náladů tak Disneymu zbylo nějakých 50 milionů zisku.

Další miliony přišly z prodeje hraček či televizních práv, o kterých veřejné informace dostupné nejsou, ale jestli skutečně z celkového zisku šlo dalších 70 milionů do Deppovy kapsy, zbyly Disneymu nakonec nějaké drobné. A to při takhle složité investici prostě není uspokojivý výsledek. A pokud by sestupná křivka pokračovala, další Piráti už mohli být proděleční.

Z obdobných důvodů nepokračovala například série Muži v černém, protože ani při sebevětších tržbách už by se to prostě nevyplatilo (Will Smith za trojku vyinkasoval celkem 100 milionů). Forbes navíc píše o tom, že Depp výrazně zasahoval do scénáře Salazarovy pomsty, takže kdo ví, třeba bez jeho vlivu budou do budoucna lepší také recenze. A nezapomeňme na fakt, že poslední natáčení prodražilo Deppovo nezodpovědné zranění, které všechno prodlužovalo.

Takže když si to všechno sečtete, příští Piráti bez Deppa možná utrží ještě méně, ale také budou méně stát a větší část zisku zůstane v Disneyho kapse. Navíc bude s natáčením míň starostí a propagace se obejde bez negativních komentářů na Deppovu osobu. Z ekonomického hlediska tedy dává Deppovo vyškrtnutí smysl.

Scénář nové kapitoly pirátských dobrodružství píší Rhett Reese a Paul Wernick, scenáristé Deadpoola.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest