Piráti z Karibiku: Konec Deppa aneb série potřebovala nakopnout

Piráti z Karibiku: Konec Deppa aneb série potřebovala nakopnout | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
A proč Disney vůbec netočí původní filmy a sází jen na remaky a pokračování?

Hollywood Reporter přinesl interview se Seanem Baileym, šéfem hrané filmové produkce ve Walt Disney Studios. Řeč mimo jiné přišla také na budoucnost Pirátů z Karibiku. Reportér se zeptal, zda série přežije bez Johnnyho Deppa a Bailey to tvrzení nijak nerozporoval. Můžeme to brát jako další potvrzení Deppova odchodu, o kterém se mluvilo už několikrát. Konkrétně Bailey odpověděl:

„Chceme [do série] vnést novou energii a vitalitu. Mám [pirátské] filmy rád, ale jedním z důvodů, proč jsme se zajímali o [scenáristy] Paula [Wernicka] a Rhetta [Reese] je to, že jsme chtěli [značku] nakopnout do zadku. A právě to jsem jim dal za úkol“.

Uvidíme, zda se scenáristům Deadpoola sérii nový impulz skutečně povede dát, jednoznačné je, že by byl potřeba. Salazarova pomsta byla celkem zručně odvedeným letním dobrodružstvím, ale chyběla nějaká větší jiskra a cokoliv, co by si člověk pár týdnů po premiéře pamatoval. Svěžest trilogie od Verbinskiho je dávnou minulostí a tak Piráti zmiňovaný kopanec potřebují jako sůl.

Dále Bailey mluvil o tom, proč má Disney potíže s původními filmy. Buď se jim nedaří uspět nebo se netočí vůbec, a tak studio produkuje převážně remaky a pokračování. Baily řekl, že když využijete známou značku, máte na začátku lepší bitevní pozici. Jste opevnění na kopečku a musíte se jen úspěšně ubránit. Zatímco s novou značkou, to je jako začínat pod kopcem a snažit se dobít opevnění nahoře. Studio natočilo filmy jako Queen of Katwe, McFarland USA nebo Million Dollar Arm, se kterými bylo spokojené, ale nevydělaly žádné peníze. A to prostě není udržitelný obchodní model.

Proto je podle Baileyho skvělé, že studio otevírá službu Disney+, kde přesně pro takové projekty bude místo a diváci si je tam najdou. V tuhle chvíli se točí pro Disney+ hned několik snímků, které nejsou postavené na žádné filmové značce a do budoucna by takových mělo pro Disney+ vznikat zhruba 4-5 ročně. Zároveň bude nadále vznikat zhruba pět hraných filmů ročně pro kina. Možná to budou další remaky animáků a starých pohádek, možná pokračování jako třeba právě zmiňovaní Piráti, ale zjevně půjde o snímky, které mají potenciál vydělat v kinech stamiliony. Malé nebo riskantní projekty Disney v kinech už dost možná nikdy uvádět nebude.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest