Avengers 3: Kolik vzniklo scénářů, která postava mohla být ve filmu a další zajímavosti

Avengers 3: Kolik vzniklo scénářů, která postava mohla být ve filmu a další zajímavosti | Fandíme filmu
Marvel Studios
Co všechno prozradili režiséři Russoovi během velkého Q&A o Avengers: Infinity War a dalších tématech. Vrátí se Captain America?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Bratři Russoovi před časem uvedli promítání Avengers: Infinity War, po kterém si sedli s fanoušky a odpověděli na řadu jejich otázek. Tehdy jsme doufali, že se řeč stočí také na Endgame. I když k tomu nedošlo, prozradili i tak režiséři řadu zajímavostí, především o Infinity War. Pojďme si je probrat

  • Režisérům končí smlouva s Marvelem. Vrátili by se ke spolupráci? Ano, pokud by měli možnost točit Secret Wars.
  • Scénář filmu měl tři radikálně odlišné podoby. Jedna verze měla Thanose jako vypravěče, nebyla lineární a členové Černého řádu byli důkladně představeni ve stylových flashbacích. Thanos měl film provázet také flashbacky a vyprávěním. Jenže scénář měl 250 stránek a prostě se nevešel do únosné délky filmu. Na druhou stranu takhle podrobný scénář pomohl postavy lépe prokreslit a zlepšit tak herecké výkony jednotlivých představitelů.
  • Původně se také Avengers 3 a 4 měli točit naráz, ale ukázalo se, že to bylo strašně složité, a tak od toho produkce brzy upustila a točil se nejprve první film a pak druhý. Jen několik málo scén čtyřky vzniklo z nejrůznějších důvodů s předstihem. I tak se točilo prakticky rok bez přestávky a to i navzdory tomu, že jeden z Russoů zápasil při natáčení se zápalem plic.
  • Představení kamene duše mělo být speciální, měl to být bod příběhu, ve kterém je na tom Thanos nejhůř. Od začátku se také počítalo s tím, že kámen bude střežit Red Skull, kterého hodně chtěli opět vidět scenáristé Markus a McFeely, kteří společně s ním začínali práci pro Marvel, když psali Captaiana Ameriku: Prvního Avengera. V jiném interview trikaři prozradili, že postava je plně digitální a herec Ross Marquad se vůbec neúčastnil natáčení, pouze postavu namluvil v postprodukci. Kámen prostoru Skulla protáhl vesmírem, vlastně z něj zbyl jakýsi duch. Produkce chtěla angažovat Huga Weavinga, ten však návrat v roli odmítl. Kámen duše manipuluje vaší duší a esencí vašeho bytí. Jeho prostřednictvím Thanos našel správného Strange, když se v boji rozdělil na několik svých kopií a s jeho pomocí také komunikoval s mrtvou Gamorou.
  • Proč Thanos vyhrál v boji s Hulkem? Hulk používá hrubou sílu, Thanos je neschopnější bojovník vesmíru. Je trénovaný, bojuje takticky. Nepotřeboval použít Kámen síly.
  • To, jak Thanos získal Kámen síly, není ve filmu proto, že by byl moc dlouhý a navíc tím, že Infinity War začíná v půlce útoku, během kterého Thanos decimuje Asgarďany, tak je okamžitě zjevné, jak nebezpečný, mocný a tvrdý. Thanos také musí být neustále krok před hrdiny, aby se nikdy nestačili spojit a byli zranitelní.
  • Russoovi se žádným způsobem nepodílejí na seriálovém spin-offu s Winter Soldierem a Falconem.
  • Loki je podle bratrů stoprocentně mrtvý.
  • V jeden moment tvůrci zvažovali, zda nezapojit hrdiny z Netflixu, ale celá operace byla tak komplikovaná, že se na to tvůrci záhy vykašlali.
  • Při dotáčkách byla natočena scéna, ve které Tony sedí doma na židli a hraje si s telefonem od Captaina Ameriky. Nakonec se tvůrci rozhodli, že scéna nefunguje a vynechali ji.
Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest